9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

V nesreči avtobusa umrli mladi kanadski hokejisti

V prometni nesreči avtobusa v Kanadi je umrlo najmanj 14 ljudi. Po poročanju tujih tiskovnih agencij so v njem potovali člani mladinske hokejske ekipe Humboldt Broncos iz province Saskatchewan. Na poti na tekmo se je v njihov avtobus zaletel tovornjak.

Prometna nesreča se je zgodila v petek na avtocesti v bližini kraja Tisdale na jugu Kanade. Na avtobusu je bilo skupno 28 oseb, večinoma hokejistov, starih od 16 do 21 let. Po navedbah policije je 14 oseb na avtobusu umrlo, 14 jih je ranjenih, od tega so trije v kritičnem stanju.

V hokejskem klubu so pretreseni. “V mislih in molitvah smo s svojci našega osebja in športnikov ter vsemi drugimi, ki trpijo zaradi te velike tragedije. Vsi smo v šoku in šele začenjamo dojemati razsežnosti te izgube,” je sporočil predsednik kluba Kevin Garinger.

Sožalje je izrekel tudi hokejski klub The Swift Current Broncos, prav tako iz Saskatchewana, ki ima podobno tragično izkušnjo. Decembra 1986 so v nesreči avtobusa, s katerim so se peljali na tekmo, umrli štirje člani njihove ekipe, navaja AFP.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine