10.4 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

V NBA 16 pozitivnih na novi koronavirus, prestavljeni še dve tekmi

Vodstvo severnoameriške lige NBA je v izjavi za javnost sporočilo, da je bilo ob zadnjem testiranju 16 košarkarjev pozitivnih na novi koronavirus. Ob tem so morali prestaviti še dve dodatni tekmi, ki bi morali biti na sporedu v noči iz petka na soboto.

 

Vodstvo lige je zadnje teste na novi koronavirus opravilo v tednu med 6. in 13. januarjem in med 497 testi zabeležilo 16 pozitivnih primerov. Vsi so oziroma bodo morali najmanj dva tedna v samoosamitev.

Ob tem je precejšnje število košarkarjev po več klubih v karanteni tudi zaradi preverjanja bližnjih stikov ali nespoštovanja protokolov lige v boju s covidom-19.

Zato so bili v NBA prisiljeni prestaviti že nekaj tekem. Danes so brez tekem ostali košarkarji Washington Wizards proti Utah Jazz ter Phoenix Suns proti Atlanta Hawks. Dodatno sta prestavljeni še srečanji med Detroit Pistons in Washington Wizards ter Phoenix Suns in Golden State Warriors.

Že pred tem so bili prestavljeni dvoboji Houston – Oklahoma, Boston – Miami, Dallas – New Orleans, Chicago – Boston in Boston – Orlando.

Da bi moštva lahko igrala tekme, morajo imeti na voljo vsaj osem razpoložljivih igralcev, glede na zadnje težave zaradi vzpostavljenih zdravstvenih protokolov pa že potekajo pogovori, da bi lahko ekipe razširile kader na večje število igralcev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine