3 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

V finalu Portugalska in Rusija

Piše: Samo Vidovič

Na evropskem prvenstvu v futsalu sta bili včeraj odigrani obe polfinalni tekmi, končali sta se z identičnim izidom. Najprej je Rusija premagala Ukrajino s 3:2, kasneje pa je Portugalska z istim rezultatom ugnala Španijo.

Rusija je proti Ukrajini po petnajstih minutah vodila z 2:0. Zadela sta Sokolov v drugi in Afanasyev v 15.minuti.  Siryi je v 16.minuti znižal in postavil rezultat polčasa.

Niyazov je na začetku 31.minute Rusom spet priigral dva gola prednosti. Ukrajina se ni predala, Abakshyin je v 35.minuti zadel za priključek. Rusi so se do konca uspeli obraniti in so se kot prvi uvrstili v finale.

Tudi druga tekma se je začela s hitrim golom. Raul Gomez je že v sedemnajsti sekundi povedel Špance v vodstvo. Chino je v 13.minuti povišal vodstvo.

Ob polčasu so bili Španci bližje finalu, imeli so dva gola prednosti. Vendar je v drugem polčasu Portugalcem uspel popoln preobrat.

Najprej je v 28.minuti Bruno Coelho iz kazenskega strela znižal, tri minute kasneje je izenačil Zicky Te. Isti igralec je minuto pred koncem še drugič zadel in Portugalsko popeljal v finale.

V nedeljo se bosta tako v velikem finalu pomerili Portugalska in Rusija. Španija in Ukrajina pa bosta igrali za tretje mesto. Obe tekmi bosta odigrani v Amsterdamu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine