4.9 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

V finalu Lige prvakov v Madridu Liverpool že v drugi minuti povedel z enajstmetrovko

Oči nogometnih navdušencev so nocoj usmerjene v Madrid, kjer se v finalu najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu – Lige prvakov merita angleški moštvi Tottenham in Liverpool. Redsi lovijo šesti naslov, spursi pa prvega. Tekmo sodijo slovenski sodniki na čelu z glavnim Damirjem Skomino. Skomini pomagata Jure Praprotnik in Robert Vukan, piše MMC RTVS.

Spomnimo. Finalista prihajata iz iste lige, to sta angleška Tottenham in Liverpool. Da bo na igrišču vse potekalo po pravilih, bodo skrbeli slovenski sodniki na čelu z glavnim Damirjem Skomino.

Tottenhamov preboj v finale je za marsikoga presenečenje, da pa se je tam znašel petkratni evropski prvak Liverpool, pa niti ne, nenazadnje je v njem igral že lani, ko je izgubil proti Realu iz Madrida.

Tottenham je v domači ligi dvakrat izgubil proti Liverpoolu, a trener Mauricio Pochettino, ki bo najbrž imel na voljo tudi Harryja Kana, meni, da tisto ne bo nič vplivalo. Njegov kolega na Liverpoolovi klopi Jürgen Klopp bo zagotovo moral igrati brez Nabyja Keitaja. Za Kloppa bo sicer to četrti evropski finale, leta 2013 je bil finalist lige prvakov z Borrusio Dortmund, lani z Liverpoolom, leta 2016 pa je z Liverpoolom izgubil finale evropske lige.

Posebno mesto ima v Madridu tudi Slovenija. Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin bo zmagovalcem podelil 73,5 centimetra visok in 7,5 kilograma težak pokal, že pred tem pa bodo red na igrišču vzpostavljali slovenski sodniki. Glavni bo prvič v finalu lige prvakov Skomina, pomagala mu bosta Jure Praprotnik in Robert Vukan.

No, slovenski sodnik Skomina je bil v središču pozornosti že po 25 sekundah tekme, ko je pokazal na belo točko. Nogometaž Liverpoola Sadio Mane je namreč z leve strani podal v kazenski prostor, kjer je nogometaž tottenhama Moussa Sissoko z roko stran od telesa preusmeril smer žoge, tako da dvomov za Skomino ni bilo. Enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo s strelom pod prečko izkoristil Mohamed Salah.

Tottenham se je po hladnem tušu pobral in izpeljal nekaj obetavnih akcij, a nevarnejši je bil Liverpool, pri katerem je Trent Alexander-Arnold v 17. minuti silovito sprožil s kakšnih 20 metrov, vendar je njegov strel zletel mimo vrat. V prvem polčasu sta imeli obe moštvi še kar nekaj priložnosti, a rezultat ostaja 1:0 za Liverpool.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine