8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

V Domžalah se obeta zanimiv predvolilni boj, SDS po 12 letih za župana predlaga svojega kandidata

Na družabnem omrežju Facebook smo zasledili napoved kandidature Metoda Marčuna, radomeljskega podjetnika in dolgoletnega predsednika tamkajšnje krajevne skupnosti, ki se, kot kaže, podaja v boj za mesto župana Občine Domžale.

Kot je na svojem profilu na omenjenem omrežju zapisal Metod Marčun, je s člani svoje ekipe danes začel zbirati podpise občanov/volivcev, ki so potrebni za uradno vložitev kandidature, kar torej nakazuje, da se v boj za mesto župana verjetno podaja kot neodvisni kandidat.

Prav tako smo opazili, da so podporo Metodu Marčunu na istem družabnem omrežju izrekli tudi v naši največji politični stranki SDS, sicer zmagovalki letošnjih parlamentarnih volitev, oziroma v njihovem domžalskem občinskem odboru, podporo Marčunu pa so preko Facebooka in Twitterja izrekli tudi nekateri vidni člani domžalske SDS.

Ker je SDS v zadnjih dneh predstavila kandidate v večjih slovenskih mestih, smo se z vprašanjem, ali je Metod Marčun njihov uradni kandidat oziroma kandidat s podporo domžalske SDS na novembrskih lokalnih (18. 11. 2018) volitvah, obrnili tudi na njihovega predsednika, mag. Tomaža Deželaka, ki nam je povedal, da članstvo občinskega odbora SDS Domžale uradno še ni izreklo podpore nobenemu lastnemu, niti kateremu koli drugemu (neodvisnemu) kandidatu in da bo več znanega po petkovi kandidacijski konferenci domžalskega občinskega odbora Slovenske demokratske stranke.

 

Celoten članek je na voljo tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine