4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

V Celju in Domžalah ni bilo zmagovalca

Piše: Samo Vidovič

V Celju brez zadetkov,  v Domžalah sta briljirala oba vratarja

Na štadionu Z’dežele sta se Celje in Kalcer iz Radomelj razšla z najbolj nepopularnim izidom za gledalce, 0:0.

V slabi predstavi so imeli Celjani v prvem polčasu sicer pobudo na igrišču, vendar so bili v napadu popolnoma brez idej. Na vrata gostov so v tem delu streljali le enkrat.

Gostje, ki so na gol domačih streljali šestkrat, so bili najnevarnejši v 20. minuti preko Mrkonjića.

Tudi prve pol ure drugega polčasa si obe ekipi nista priigrali resnejših priložnosti. Tekma je bila bolj ali manj nezanimiva.

Šele v zadnjih petnajstih minutah tekme so se napadalci malce prebudili.

V 75. minuti je strel Begića gostujoča obramba uspela blokirati.

V 80. minuti je bil na nasprotni strani nenatančen Guzina.

V 82. minuti se je izkazal gostujoči vratar Velić, ki je obranil strel Soklerja.

V zadnjih trenutkih tekme bi tri točke domačim lahko prinesel Begić, a je zadel le prečko.

Celjani so spet razočarali, točka doma je gotovo manj, kot so pričakovali. Še bolj jih lahko skrbi igra, tu nekih idej, kreativnosti v napadu ni videti. Lahko so zadovoljni le z igro v obrambi, niso prejeli zadetka. Sedaj je že jasno, da jim nek velik napredek na lestvici v spomladanskem delu ne bo uspel.

Radomljani pa so spomladi predvsem v gosteh zelo dobri. Na treh gostovanjih so osvojili sedem točk, če se bodo izboljšali še doma, obstanek v ligi ne bo vprašljiv. Tokrat so nekoliko manj pokazali v napadu, v defenzivi pa so bili na visokem nivoju.

Domžale : Mura

Veliko boljša je bila druga sobotna tekma med Domžalami in Muro. Videli smo dva gola, veliko lepih akcij, strelov in pa odličnih obramb obeh vratarjev, ki sta najzaslužnejša, da se mreži nista zatresli večkrat.

V prvem polčasu so bili sicer nekoliko boljši gostje, imeli so več zrelih priložnosti.

Prvo lepo priložnost so imeli v 18. minuti, ko je Daku z razdalje zadel prečko.

Nekaj minut kasneje je bil gostujoči branilec Gorenc sam pred domačim vratarjem Mulalićem, ki je njegov strel z nogo odbil v kot.

V 30. minuti pa je Gorenc le zadel, potem ko mu je povratno žogo z glavo podal Lorbek.

Domači so izenačili že v naslednji minuti. Po podaji Jurilja je Martinović v drugem poskusu uspel premagati gostujočega vratarja Ljubića.

V drugem polčasu so predvsem ob koncu tekme, dominirali domači. Najprej je s strani poskušal Alić s strelom s strani, Ljubić je bil previden.

Gostje so v 64. minuti znova zadeli okvir vrat. Po podaji Lorbka z desne strani je Daku s štirih metrov streljal, vratar Mulalić je žogo odbil v prečko.

V zadnjem delu tekme pa so imeli domači dve veliki priložnosti, obakrat se je z obrambama izkazal Ljubić.

Najprej je bil povsem sam pred njim Josipović, nekoliko pozneje pa še Jurilj. Ne eden ne drugi ga nista uspela premagati. Prvemu je strel obranil z glavo, drugemu s trupom. Obema je skrajšal kot z izvrstnim postavljanjem. Ostalo je pri 1:1, rezultat je popolnoma realen.

Domžalčani so, z izjemo prve pol ure, znova igrali na visokem nivoju. Imeli so nekoliko večjo posest žoge, stopnjevali so tempo ob koncu tekme. Pri strelih Dakuja so imeli sicer veliko sreče, po drugi strani pa tudi smole, predvsem pri neizkoriščenih priložnosti. Vsekakor so potrdili dobro formo.

Muraši so s točko lahko zadovoljni. Tudi za njih velja podobno, lahko bi zmagali, lahko pa bi tudi izgubili. Prvi polčas je bil zelo dober, v drugem so popustili. Daku je imel priložnost tekme, iz te pozicije bi moral zadeti. V zadnjih dveh tekmah so odigrali bolje, kar je dober znak za naslednje tekme.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine