9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

V Bergamu madridski Real premagal domačo Atalanto

Piše: Samo Vidovič

V zadnjih tekmah osmine finala Lige prvakov sta favorita upravičila svoji vlogi. V Bergamu je madridski Real premagal domačo Atalanto.

Na potek tekme je odločilno vplival rdeči karton domačega branilca Freulerja v 17 minuti po prekrškom nad Mendyjem.

Real je potem zagospodaril na igrišču, imel je veliko prednost v posesti žoge. Razmerje v strelih na gol 19:2 za moštvo iz Madrida pove vse.

Atalanta se je z igralcem manj skoraj vso tekmo dobro branila, imela ob strelih Nacha, Isca, Modrića in Viniciusa tudi nekoliko sreče.

V 86 minuti pa je Mendy po dobro odmerjenem strelu s kakšnih dvajsetih metrov zadel za zmago Reala z 1:0.

Gostje imajo pred povratno tekmo lepo prednost. Kljub temu ta dvoboj še ni dokončno odločen. Atalanta je dobro in nepredvidljivo moštvo, ki zna tudi presenetiti. Naš reprezentant Josip Iličić je igral od 56 do 86 minute.

V drugi tekmi je v Budimpešti Manchester City ugnal Borussio iz Mönchengladbacha, sicer domačina tekme. Vodilna ekipa angleškega prvenstva ni dopustila presenečenja in je zmagala z 2:0.

V prvem polčasu je v 29 minuti ob visoki obrambi Borussie z glavo zadel nizki Bernardo Silva. V 65 minuti pa je bil po podaji istega igralca iz bližine uspešen Gabriel Jesus, ki je najhitreje reagiral in spretno zadel za končni rezultat.

Manchester City trenutno deluje zelo močno, prepričljivo vodi v angleškem prvenstvu. Zdi se, da Borussia ni na njegovem nivoju. Ta dvoboj je bolj ali manj odločen, City je velik favorit v povratni tekmi.

Povratni tekmi bosta 16.marca.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine