6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

V Belgiji nova smrt kolesarja

Belgijski športni svet je pretresen zaradi smrti mladega kolesarja Jimmyja Duquennoya. Člana ekipe WB Aqua Protect Veranclassic so v petek našli mrtvega v njegovem stanovanju, za 23-letnika je bil usoden zastoj srca. Še v sredo je Duquennoy nastopil na dirki po Münstru, a je ni dokončal. Profesionalno kolesarsko pot je začel leta 2016.

 

Duquennoy je že četrta smrtna žrtev v belgijskem kolesarstvu v zadnjih dveh letih in pol. Letos je zaradi podobnega zdravstvenega vzroka življenje na dirki Pariz – Roubaix izgubil tudi Michael Goolaerts, marca 2016 je po zastoju srca umrl Daan Myngheer, Antoine Demoitie pa je bil žrtev padca in prometne nesreče med dirko, ko je trčil v spremljevalni motocikel na dirki Gent – Wevelgem.

Kot je poročal belgijski radio RTBF, je direktor ekipe Frederic Amorison potrdil, da je bil za mladega tekmovalca usoden zastoj srca. “Še v sredo smo bili skupaj na poti z dirke v Nemčiji. Bil je povsem v redu. Grozno je. Pred sezono zdravniški pregledi niso pokazali nobenih težav,” je dejal pretreseni direktor ekipe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine