11.3 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Uspeh slovenskega kolesarja Mateja Mohoriča v Nemčiji! Prvo mesto!

Slovenski kolesar Matej Mohorič je zmagovalec dirke po Nemčiji. Član Bahrain Meride je v zadnji, četrti etapi s ciljem v Stuttgartu zasedel drugo mesto in tako zadržal vodstvo v skupnem seštevku, do katerega se je prebil v sobotni etapi z zmago v ciljnem sprintu.

Državni prvak v cestni vožnji je več kot očitno v življenjski formi, saj je prejšnji teden osvojil tudi skupno zmago na dirki po Beneluksu. Mohorič je v Nemčiji, kjer sta nastopila tudi prvouvrščena z letošnjega Toura, Geraint Thomas in Tom Dumoulin, osvojil še dve majici, po točkah in za najboljšega mladega kolesarja.

Letošnji slovenski izkupiček na večetapnih dirkah je tako že pet skupnih zmag. Dvema Mateja Mohoriča je treba prišteti še tri Primoža Rogliča – po Baskiji, Romandiji in Sloveniji.

Mohorič je v skupnem seštevku slavil s šestimi sekundami prednosti pred zmagovalcem zadnje etape, domačinom Nilsom Polittom (Katjuša). Tretje mesto je osvojil še ene Nemec, Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors), ki je za Gorenjcem, edinimi slovenskim predstavnikom na dirki, zaostal dvanajst sekund.

“Današnja zmaga je ekipno delo. Vse smo naredili tako, da smo bili ves čas v ospredju in da smo nadzorovali položaj. Zahvaliti se moram moštvenim kolegom, še posebej Antoniu Nibaliju, Niccoli Bonifaziu in Heinrichu Hausslerju, ki so bili ves čas ob meni in mi omogočili čim boljše izhodišče pred vzponi. Na zadnjem vzponu sem sicer nekoliko zaostal, a sem nato vendarle ujel skupino in se dokopal do drugega mesta, ki mi je omogočilo skupno zmago. Super zadovoljen sem s seboj in ekipo,” je za spletno stran Bahrain Meride povedal Mohorič.

Športni direktor ekipe Tristan Hofmann je dodal: “200 odstotkov sem zadovoljen. Fantje so vse dni odlično sodelovali in opravili veliko delo. Danes je bil težak dan. Pobegi so se začeli zelo hitro, zato smo morali v sodelovanju z drugimi ekipami garati, da smo jih pravočasno ujeli. Vsi so odlično pomagali Mateju in rezultat je velika zmaga.”

Dirka po Nemčiji prve kategorije se je vrnila v kolesarski spored po desetletnem mrtvilu. To je bilo posledica dopinških afer, ki so v začetku stoletja zamajala temelje nemškega kolesarstva. Organizacijo letošnje relativno skromne izvedbe, ki je štela le štiri etape, je prevzela agencija ASO, ki med drugimi prireja tudi največjo dirko med vsemi, Tour de France.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine