28.5 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Urška Žigart ubranila naslov državne prvakinje v kronometru

Piše: C. R., STA

Kolesarka Urška Žigart je na Pokljuki na državnem prvenstvu v vožnji na čas ubranila lanski naslov. Za skupno tretji naslov je za 1:43 minute ugnala Urško Pintar, tretje mesto pa je z zaostankom 5:27 minute zasedla Nika Bobnar.

Žigart je 15,7 km dolgo traso od Zgornjih Gorij do biatlonskega stadiona na Pokljuki s skupno 801 višinskim metrom premagala v 38:19 minute. S tem je bila prepričljivo najboljša in ubranila lanski naslov s Karteljevega pri Novem mestu.

Na Pokljuki je že prepričljivo slavila leta 2020, ko je s časom 40:44 za več kot tri minute ugnala Blažo Klemenčič in Urško Bravec. Tokrat je bila Žigart še 2:25 minute hitrejša kot pred tremi leti.

Druga je bila pričakovano Pintar, tretja pa presenetljivo Bobnar, ki je za šest sekund ugnala kolesarko svetovne serije Eugenio Bujak.

Na Pokljuki so podelili tudi naslove v mlajših kategorijah. Med starejšimi mladinkami, ki so tekmovale na 11,5 km dolgi progi med Zatrnikom in Pokljuko, je bila najboljša Ema Podberšič.

V nedeljo bo na sporedu še cestna dirka za državno prvenstvo v Radovljici. Ženske ob 10.30 čaka pet zahtevnih krogov s skupno dolžino 97,5 km in 1650 višinskimi metri.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine