9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Urška Poje pri 22 letih postavila biatlonske smuči v kot

Slovenska biatlonka Urška Poje se je v soboto zvečer poslovila od biatlonskih tekmovališč tik pred 23. rojstnim dnevom. Odločitev o tem je sporočila na svojem Facebook profilu. V svetovnem pokalu je v Postojni rojena biatlonka prvič nastopila v sezoni 2013/14 kot del slovenske ženske štafete pri rosnih 16 letih, dvakrat pa je osvojila točke za svetovni pokal.

To ji je nazadnje uspelo 13. decembra 2018 v avstrijskem Hochfilznu z 38. mestom. Skupaj je v svetovnem pokalu zbrala 54 nastopov, del olimpijske reprezentance Slovenije pa je bila na igrah v Pyeongchangu v Južni Koreji pred dvema letoma, ko je dosegla tudi najboljšo uvrstitev v članski karieri z 12. mestom na individualni preizkušnji na 15 kilometrov.

V letošnji sezoni je nastopila zgolj na Pokljuki v posamični mešani štafeti, ko je z Rokom Tršanom osvojila 24. mesto.

Nekdaj obetavna biatlonka, na mladinskem svetovnem prvenstvu v Belorusiji leta 2015 je osvojila četrto mesto v zasledovanju, je glede na zapis na Facebook profilu že dlje časa razmišljala o koncu športne poti.

“Izgubila sem voljo do tekmovanj. Vse, v kar sem nekoč kot športnica verjela, je izgubilo pomen. Počutila sem se, kot da sem umirala navznoter brez pravega razloga,” je zapisala. Dodala je, da se od športa poslavlja hvaležna, saj ji je dal ogromno izkušenj za nadaljnje življenje.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine