2.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Ukrajinski kanuist Jurij Čeban bo izkupiček od svojih kolajn namenil za pomoč Mikolajivu

Ukrajinski kanuist Jurij Čeban bo na dražbi prodal svoje kolajne, izkupiček pa bo namenjen organizaciji, ki se trudi za pomoč v vojni hudo prizadetem mestu Mikolajivu na jugu države, poročanje tiskovne agencije AP povzema nemška dpa.

Dražbena hiša SCP Auctions iz kalifornijske Laguna Niguel bo do 10. decembra na spletni dražbi ponujala dve zlati olimpijski kolajni iz Londona 2012 in Rio de Janeira 2016.

“Moje olimpijske kolajne so nepomembne, če Ukrajina ne bo zdržala v svojem boju za svobodo in neodvisnost,” je za AP povedal 36-letni športnik.

Za zlati medalji je najnižja sprejemljiva ponudba 10.000 dolarjev, a pri SCP Auctions pričakujejo, da bodo zanju iztržili vsaj po 75.000 ameriških zelencev. Izkupiček bo prejela organizacija Olympic Circle Charity Fund, namenjen pa je pomoči mestu Mikolajiv.

“Trenutno so miroljubna ukrajinska mesta brez elektrike, težave imajo bolnišnice, šole in trgovine. Ljudje v lastnih stanovanjih zmrzujejo in tudi del moje družine se trudi delati in preživeti v takih pogojih,” je dejal Čeban.

Kot še pravi nekdanji kanuist na mirnih vodah, si želi, da bi tudi njegove kolajne pripomogle k temu, da bi Ukrajina lahko zaključila vojno z Rusijo. A pravi, da samo šport ruskih napadov na Ukrajino ne bo ustavil. “Vseeno pa slavni športniki s prodajo kolajn lahko pomagajo, da se rešijo številna življenja in da vojaki dobijo del potrebne opreme za boj,” je še dodal.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine