11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Uganete, kateri nogometni klub ima največjo vrednost?

Real Madrid in Barcelona sta po kalkulacijah finančnega magazina Forbes največ vredna nogometna kluba na svetu. Po oceni ameriške revije je tretjeuvrščeni klub la lige vreden 3,8 milijarde, prvak pa 3,6 milijarde evrov. Na lestvici sta na tretjem oziroma četrtem mestu. Še četrto leto zapored je na vrhu ekipa ameriškega nogometa NFL, Dallas Cowboys.

 

Pri Forbesu so vrednost Dallas Cowboys ocenili na 4,484 milijarde evrov. Klub Jerryja Jonesa generira dvakrat toliko prihodkov iz sponzorstev ter vstopnic na stadionu AT&T kot katera koli druga športna ekipa na planetu.

Na drugem mestu največ vrednih ekip je baseballsko moštvo New York Yankees, ki se je na drugo mesto povzpelo z lani petega; njegova vrednost je ocenjena na 4,128 milijarde evrov.

Na lestvici 50 največ vrednih klubov na svetu je kar 26 (od skupno 32) ekip ameriškega nogometa NFL, največje zasluge za to gredo bogatim prihodkom z naslova medijskih pravic s TV-hišami CBS, NBC, Fox, ESPN in DirecTV, ki so plačali več kot 230 milijonov evrov na ekipo na leto.

V “top 5” so še nogometna kluba Real Madrid in Barcelona ter severnoameriška košarkarska ekipa New York Knicks (3,59 milijarde evrov).

Zadnje novice

Sorodne vsebine