3.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

»UEFA mafija spet kaže svojo diktaturo«

»@UEFA mafija spet kaže svojo diktaturo. Ligam grozi s kaznijo, če bodo mislili, da je zdravje igralcev in navijačev pomembnejše od denarja … #UEFAmafia,« je zapisal tviteraš Remco_TP in s tem opozoril na dva razloga, zakaj se ljudje zgražajo nad evropsko nogometno zvezo (UEFA) in njegovim predsednikom Aleksandrom Čeferinom.

 

Razloga sta dva.

Prvi je ta, da predsednik UEFA Aleksander Čeferin ukazuje, kdaj naj nacionalne nogometne zveze končajo svoja prvenstva.

Za slovenski športni časopis, tega je povzemal nato ves svet, je namreč dejal, da ni odobraval odločitve Belgijcev, ki so sezono končali predčasno. Prav tako je razjezil mnoge z izjavo, da se bo Premier liga lahko odigrala do konca. Po nobenem scenariju pa ne vidi načina, po katerem Liverpool nebi, po sušnih 30-ih letih, postal angleški prvak. »Ne vidim načina, da Liverpool nebi osvojil prvenstva. Če se sezona nadaljuje, bo imel Liverpool rutinsko delo. Teoretično še ni odločeno, toda v praksi je jasno, da bo prvak,« je za Odlazkoo EkipoSn dejal Aleksander Čeferin ter zagrozil, da klubi, iz držav, ki so predčasno zaključile državna prvenstva, morda ne bodo mogli nastopati v evropskih tekmovanjih.

Drugi, izvorni razlog za jezo mnogih, pa je, da bi moral predsednik UEFA Aleksander Čeferin že odpovedati tekmo Atalanta proti Valencii, ki je, zdaj vemo, kriva za izbruh smrtonosnega virusa COVID-19  v Italiji in jo nekateri poimenujejo kar biološka bomba. O tem smo poročali že TUKAJ.

Poglejmo nekaj izjav na Twitterju:

Luka Svetina: 1/2 Predsednik UEFA A. Čeferin je za @Ekipa24 povedal, da se mu prepoved gibanja med občinami zdi preoster ukrep. Prav je, da ga opomnimo, kako je sam podcenjeval resnost razmer. Zdaj vemo, da je tekma na San Siru med Atalanto in Valencio kriva za izbruh covid19 v Italiji.

2/2 Ljudje po svetu so množično umirali, ko je Čeferin  dovolil, da se je še 11. marca(!) pred polnimi tribunami igralo na Anfieldu v Liverpoolu in na RedBull Areni v Leizpigu. Katastrofalne posledice neukrepanja predsednika UEFA se bodo morda pokazale šele v prihodnjih tednih.

THE INDEPENDENT: “Liverpool vs Atletico Madrid going ahead was ‘a bad decision’ says public health direktor. There were just 14 confirmed cases of Covid-19 in Liverpool in the days after the match but that number has swelled to 309 less than two weeks later”.

(The Independent: Nadaljevanje Liverpool proti Atleticu Madrid je bila “slaba odločitev”, pravi direktor javnega zdravstva. V dneh po tekmi je bilo v Liverpoolu zgolj 14 potrjenih primerov Covid-19, vendar je ta številka kasneje narasla na 309 v manj kot dveh tednih. Op.p.)

BojanPožar (@BojanPozar): To je tudi zame največje vprašanje: Zakaj #Čeferin @UEFA, ni izkoristil svojega položaja, vpliva in medijske oboževanosti, ter pozval Slovence, naj zdržijo in ostanejo doma?!

Ne, ni jim “amenil nasmeha”, samo sporočil jim je, da “on” ne zdrži več …

Blaž Babič (@BlazBabic): Čeferin na US, Bošnjak delal za Čeferine, zdaj na ESČP. Res imajo vse dobro pokrito. Mafija kot mafija.

Gert (@swifcity_56) v prevodu: Kdo si @UEFA  kje je vaše spoštovanje do žrtev korone .. denar je tako pomemben za čeferin. To je skoraj mafijska organizacija.

Malan (@forzamalan) v prevodu: Ali ni pred nekaj dnevi zagrozil Belgiji, da jo bodo lahko dobili za naslov Bruggam? ? #uefamafia https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/liverpool-premier-league-titul-alexander-ceferin-uefa.A200407_165914_fot_zahranici_min

Best place 2 defend inside opposition penalty box (@DBestseventy2) v prevodu: Uefini samopostrežni ultiamti. V živo samo za polnjene žepov, mafijski par.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine