7.9 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Udeleženci razprodanega MTB Slavnika bili navdušeni tudi nad pestrim dogajanjem na osrednjem prizorišču

To nedeljo se je 518 kolesarjev udeležilo 2. gorsko kolesarskega maratona MTB Slavnik in uživalo na trasah po razgibanem terenu Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja, Slavnik pa je dobil že drugega kralja in kraljico.

Številni tekmovalci so v Hrpelje prišli že v soboto (5. 5. 2018) ter se udeležili predtekmovalnega druženja v Hotelu Admiral, kjer so prevzeli startne številke in si ogledali expo pokroviteljev ter se seznanili s temeljnimi postopki oživljanja, ki jih je predstavilo PGD Materija.

Nedeljsko tekmovalno dogajanje (6. 5. 2018) so ob 9. uri otvorili udeleženci dolge, 81-kilometrske proge Torpado (2.100 višinskih metrov), večina tekmovalcev je na srednji, 50-kilometrski progi Hotel Admiral (1.300 višinskih metrov) čez Slavnik štartala ob 10. uri, pol ure kasneje pa so se na pot podali še gorski kolesarji na kratki progi Dacia Duster Trgo ABC, ki je z 29 kilometri in 500 višinskimi metri po panoramskem okolju pod Slavnik privabila tudi manj pripravljene kolesarje. Za najmlajše kolesarske navdušence je organizator pripravil mini MTB maraton s poligonom na osrednjem prizorišču.

Končni rezultati uradnega merjenja na MTB maratonu Slavnik 2018 so naslednji:

–> 81 km proga Torpado: 1. Luka Tavčar (3:33:04), 2. Tadej Vavljavec (3:34:37), 3. Boštjan Hribovšek (3:35:54)

–> 50 km proga Hotel Admiral: 1. Marko Čretnik, (2:07:12), 2. David Beviacola (2:11:25), Miran Bole (2:12:14)

–> 29 km proga Dacia Duster: 1. Jure Renat (1:11:46), 2. Anže Dolenšek (1:13:51), 3. Alessandro Del Puppo (1:13:54)

Najhitrejšima absolutnima tekmovalcema srednje 51-kilometrske proge iz ženske in moške kategorije – Nataliji Anderluh in Marku Čretniku – je organizator podelil naslov princesa in princ Slavnika 2018. Podelil pa je tudi pokal v absolutni kategoriji dolge 81-kilometrske proge: kraljica Slavnika je postala Nicol Guidolin, kralj pa Luka Tavčar.

Letošnja novost je bilo še tekmovanje za posebno nagrado Tumove koče na Slavniku. Najhitreje sta cilj pri Tumovi koči na vrhu Slavnika, in s tem pikčasti majici, osvojila Diego Cargnelutti (0:58:05) in Nicol Guidolin (1:13:39).

Prireditev je spremljal glasbeni in kulinarični program. Dišalo je iz kotlov lokalnih turističnih društev Ocizla, Rodik, Slivje, Bošamarin in kotla Občine Hrpelje-Kozina. Okušati je bilo možno pivo lokalnih mikropivovarjev, po zaključku voženj pa sta sledila brezplačna masaža in pogostitev za kolesarje ter podelitev nagrad najboljšim. Z žrebom je organizator podelil še bogate nagrade, med katerimi glavno – kakovostno gorsko kolo Torpado.

​Zahvaljujemo se ​​udeležencem,​ prostovoljcem, rediteljem PGD Materije in reševalcem, ki so poskrbeli za varno spremstvo udeležencev na poti do cilja.​ Hvala Občini Hrpelje-Kozina in Mestni občini Koper ter vsem partnerjem, ki so podprli dogodek. Hotelu Admiral, Kolesarskemu centru Špan, Dacia Duster Trgo ABC Koper, Provia d.o.o, RCM d.o.o., SiS, Plama Pur, Vertis, Home spot, Abc-net, ribarnici Cerkvenik, računovoski hiši Unija, CPK, Sandiline, lokalnim pokroviteljem in medijskim partnerjem RTV Koper-Capodistria ter Radiu Koper.

Se vidimo znova prihodnje leto 5. maja 2019!

Organizatorja: KD Raketa in PGD Materija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine