4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Tudi ostala dva kluba gresta v drugi krog kvalifikacij

Piše: Samo Vidovič

V povratnih tekmah prvega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo sta obe slovenski ekipi ohranili minimalno prednost iz prvih tekem in se uvrstili v drugi krog.

Najprej je Maribor v Erevanu premagal armensko ekipo Urartu z istim rezultatom kot v Ljudskem vrtu, 1:0. Edini gol na tekmi je v 85 minuti dal Šturm. Izkoristil je slabo izvajanje stranskega avta domačih igralcev, po dolgem šprintu se je sam znašel pred domačim vratarjem, ki je njegov strel najprej obranil, odbito žogo pa je le uspel poslati v mrežo.

Domači so bili najbližje zadetku v prvem polčasu, ko je Uguchukwu z razdalje zadel levo vratnico.

Mariborčani so s taktično pametno igro uspeli umiriti domačo ekipo, niso jim dovolili resnejših priložnosti. Predvsem proti koncu tekme so si ustvarili nekaj priložnosti, tako da je zmaga na koncu zaslužena.

Domžale so v Luksemburgu z domačim Swiftom Hesperangom igrale 1:1, kar je prav tako zadostovalo za napredovanje.

Domžalčani so prve pol ure kontrolirali igro, potem pa so v 31 minuti naredili napako v ožji obrambi, ki jo je izkoristil hitri Sane. Po dolgi podaji svojega vratarja se je znašel sam pred Mulalićem. Slednji je njegov prvi strel obranil, drugega pa ne in Swift je povedel.

Domžale so izenačile v 60 minuti, ko je Käit izkoristil globinsko podajo Husmanija in s strelom v dolgi kot premagal domačega vratarja.

Do konca tekme so Domžale brez večjih težav ohranile neodločen rezultat.

V naslednjem krogu se bo Maribor pomeril s švedskim Hammarbyjem, Domžale pa s finsko Honka Espoo. Prvi tekmi bosta že naslednji teden.

 Obe naši ekipi si za uvrstitev v nadaljnji krog zaslužita čestitke, za uvrstitev naprej sta se morali dobro potruditi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine