4.4 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Trije novi pozitivni koronavirusni testi v ligi NBA

Trije košarkarji severnoameriške lige NBA so bili ob testiranjih lige pozitivni na koronavirus, je sporočilo vodstvo NBA. Za covidom-19 so zboleli Jabari Parker in Alex Len iz Sacramento Kings ter Malcolm Brogdon iz Indiana Pacers, vsi trije pričakujejo, da bodo nared za julijsko nadaljevanje sezone.

“Pred nekaj dnevi sem opravil test in izvedel, da sem pozitiven na covid-19, zato sem šel takoj v samoosamitev v Chicago, kjer bom tudi ostal, dokler ne ozdravim,” je dejal Parker.

“Počutim se dobro, lepo okrevam. Veselim se, da se bom priključil soigralcem v Orlandu, ko se vrnemo na parket za nadaljevanje sezone,” je še povedal košarkar Sacramenta.

Center Len je pozneje prek Instagrama prav tako objavil, da ima covid-19, pozitiven test Brogdona pa je objavljen kar na spletni strani Indiane.

Med košarkarji, ki so zboleli za covidom-19, je bil sicer ta teden tudi srbski zvezdnik Nikola Jokić, ki je prav tako razkril pozitiven test. Zaradi covida-19 je moral prestaviti tudi vrnitev v ZDA, kjer kot center igra za Denver Nuggets. Jokić je bil pozitiven po druženju z rojakom Novakom Đokovićem na Adria touru.

Liga NBA, ki je marca prekinila sezono zaradi koronavirusne pandemije, bi se morala nadaljevati 30. julija v kompleksu Disney World na Floridi.

Tam bo 22 ekip odigralo osem krogov rednega dela, po katerih bo znanih 16 ekip za končnico. prvak lige bo znan najpozneje 12. septembra.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine