13.6 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Trener Igor Bišćan kljub dvojnemu naslovu odhaja iz Olimpije

Potem ko je bila v zadnjih dneh v središču nogometnega dogajanja v Sloveniji usoda trenerja ljubljanske Olimpije Igorja Bišćana, je zdaj jasno, da ne bo več vodil državnih in pokalnih prvakov zadnje sezone. V sporočilu za javnost so namreč pri Olimpiji zapisali, da s predsednikom Milanom Mandarićem nista našla rešitve za nadaljnje delo.

 

Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić in trener Igor Bišćan sta se v zadnjih dneh večkrat sestala in pogovarjala o sodelovanju. Med pogovorom sta ocenila, da so dogodki iz minule sezone pokazali, da sodelovanje, ki bi bilo v skupnem interesu, preprosto ni več mogoče, so sporočili iz Olimpije.

“Takšna odločitev nikoli ni bila enostavna, a stojim za njo brez pomislekov in verjamem, da je v interesu NK Olimpija. Ne glede na to želim poudariti, da je Igor Bišćan opravil svoje poslanstvo v našem klubu v skladu s cilji. Želim mu vse dobro in veliko uspehov v nadaljnji karieri,” je ob tem povedal predsednik Mandarić.

“Zahvaljujem se predsedniku za zaupanje, zahvaljujem se tudi vsem zaposlenim v klubu in vsem drugim, ki so prispevali, da je bila ta sezona za nas zgodovinska. Hvala navijačem za neizmerno podporo in hvala vsem mojim najbližjim sodelavcem za maksimalno pomoč pri delu z ekipo. Hvala tudi igralcem, ki so najbolj zaslužni za izjemen uspeh, ki smo ga dosegli,” pa je dejal Igor Bišćan, ki je imel s klubom sicer še enoletno pogodbo in veliko podporo pri navijačih.

Ti so ob koncu uspešne sezone Olimpije, ki je osvojila tako prvenstvo kot pokal, večkrat skandirali ime nekdanjega branilca Liverpoola, Dinama in Panathinaikosa ter hrvaškega reprezentanta ter tako dali jasno vedeti, koga si želijo kot trenerja kluba v prihodnje.

Še jasneje so se izrazili s torkovim zapisom na družbenem omrežju Facebook, v katerem so sicer Mandariću priznali uspehe pod njegovim vodstvom, a dodali, da so zakulisne igrice pokvarile vzdušje po osvojenih lovorikah.

“Govorice, da klub menja trenerja, ki nam je po 25 letih prinesel dvojno krono, ki so ga navijači vzljubili in ki po našem mnenju dela pošteno, se nam zato zdijo absurdne – a hkrati zelo verjetne, glede na svetovalce in prisklednike sumljivega slovesa, ki so v zadnjem času okoli NK Olimpije. Več kot očitno je, da se razvoj Olimpije že nekaj časa ne pelje v pravo smer in da vožnja pod vodstvom Milana Mandarića in prisklednikov zelo sumljivega slovesa postaja vse bolj nevarna,” so med drugim zapisali pri navijaški skupini Green Dragons.

Dodali so, da so priča prizorom, “ki jih javnost pozna iz Zagreba. Tam so sicer serijski državni prvaki, a tribune so sramotno prazne. In kot kaže, nič drugače ne bo tudi pri nas, namesto da bi obisk rasel, bo kmalu zavladala apatija, ki je odraz nezaupanja v vodstvo kluba”.

Mandarić je svoje videnje povedal že večkrat, v pogovorih za različne slovenske medije je kritiziral igro, ki jo je Olimpija igrala pod Bišćanovim vodstvom, češ da ni bila tako napadalna, kot so si želeli v klubu, da bi morali državni naslov osvojiti že več tednov prej, da bi moral dati več priložnosti mladim, domačim nogometašem in podobno.

Olimpija je še sporočila, da bo ime novega trenerja razkrila v prihodnjih dneh. Prvi favorit za trenersko mesto je Slaviša Stojanović, nekdanji selektor Slovenije, ki je v trenerski karieri vodil Slovan, Livar, Domžale, Celje, bil pomočnik selektorja Združenih arabskih emiratov, vodil pa je še Crveno zvezdo, Lierse, Changchun Yatai in Rigo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine