11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Tomi Horvat usoden za Celjane

Piše: Samo Vidovič

Radomlje in Tabor sta se razšla brez zadetkov

V Domžalah sta se pomerila radomeljski Kalcer in CB24 Tabor iz Sežane. Oboji se nahajajo v nevarni coni, zato so točke obema ekipama nujne. Še posebej gostom, ki spomladi še niso zmagali. Radomljani pa so se z dvema spomladanskima zmagama že pomaknili po tabeli.

Obe ekipi sta v tekmo krenili ofenzivno, tako da smo gledali dokaj izenačeno tekmo.

V 4.minuti smo videlo prvo lepo akcijo domačih, ki jo je z leve strani s strelom zaključil Guzina. Vratar gostov Koprivec se je moral dobro potruditi, da je strel odbil v kot.

V 10.minuti so zapretili gostje, Iscaye je streljal z roba šestnajstmetrskega prostora, tokrat se je izkazal domači vratar Velić.

V 21.minuti se je Šarić lepo obrnil in nato streljal z razdalje, vendar mimo desne vratnice.

V 27.minuti velika priložnost za goste. Ndzengue je podal povratno žogo Korošcu, njegov strel z dvanajstih metrov pa je Velić vrhunsko obranil.

V večjem delu drugega polčasa so bili domači boljši, imeli so več priložnosti.

V 47.minuti je Čalušić lepo podal Guzini, slednji pa je s petih metrov streljal čez gol.

V 51.minuti je s peto poskusil zadeti Izcaye, ni bil daleč od uspeha.

Guzina je bil znova nevaren v 60.minuti, po kotu z desne strani je z glavo streljal čez gol.

V 64.minuti je Guzina Koprivca že premagal, po njegovem strelu z glavo je zadetek preprečila prečka.

V 81.minuti je Izcaye z desne strani streljal mimo vrat, lahko bi bolje zaključil.

To je bilo tudi vse, kar se priložnosti tiče. Ostalo je pri 0:0.

Radomljani so s točko lahko zadovoljni, ohranili so razliko petih točk pred Sežanci. Doma imajo probleme, veliko bolje igrajo v gosteh. Danes so si ustvarili nekaj lepih priložnosti, Guzina bi se lahko proslavil, toda bil je nenatančen. Manjkal je delež Mrkonjića v napadu.

Sežanci so osnovni cilj izpolnili, domov se vračajo neporaženi. Toda morali bodo začeti zmagovati, če želijo obstati v ligi oziroma če se želijo izogniti kvalifikacijam. Obramba je uspela zadržati ničlo, napad pa je bil znova premalo konkreten. Trenutno nimajo igralca, ki bi bil nevaren za nasprotna vrata. Poznala se je odsotnost Stančiča.

Mura in Celje sta moštvi, ki sta v letošnjem prvenstvu med tistimi, ki so najbolj razočarala. Tekma v Fazaneriji je bila pomembna za oboje. Mura lovi četrto mesto, Celje pa se želi premakniti v zgornji del lestvice.

Celjani so bili na začetku bolj aktivni. Potem pa so v petih minutah prejeli dva zadetka.

V 10.minuti je vratarja gostov Rozmana s prostega strela premagal Bobičanec z redko videnim strelom. Takšne mojstrovine se ne bi sramovali niti v ligah petice.

V 15.minuti pa je Daku pobegnil po desni strani in podal Horvatu, ta pa je s štirinajstih metrov še drugič ukanil Rozmana.

Gostje so bili prvič nevarni v 24.minuti, ko je Svetlin z leve strani z diagonalnim strelom zgrešil vrata domačih.

V 31.minuti je Bobičanec z dvajsetih metrov najprej zadel vratnico, odbito žogo je proti Rozmanu najprej poslal Mulahusejnović, potem pa še Bobičanec. Celjski vratar je oba strela obranil in rešil svoje moštvo pred potopom.

Dve minuti kasneje pa so se gostje vrnili v tekmo. Neodločna domača obramba je po akciji Begića žogo odbila le do Morozova, ta pa jo je z močnim strelom poslal v mrežo vratarja Ljubiča.

V 37.minuti izenačenje. Janjičić je z dobrih dvajsetih metrov z izjemnim strelom premagal Ljubića.

V prvem polčasu smo gledali odlično, enakovredno tekmo. V drugem pa so bili Celjani nevarnejši.

V 51.minuti je najprej Ljubič strel Božića odbil v kot. Po kotu pa je Begić zadel vratnico, tokrat so imeli srečo domači.

V 67.minuti je prosti strel z osemnajstih metrov izvedel Božić, za las je streljal čez vrata.

V 81.minuti pa je Mura iz svoje prve prave priložnosti v drugem polčasu povedla. Z leve strani je podal Škoflek, Horvat pa je s svojim drugim zadetkom na tekmi prinesel svoji ekipi zmago.

Zmaga Mure s 3:2 je zaslužena, lahko pa bi se končalo tudi drugače. Muraši bi tekmo lahko odločili že pri 2:0, v drugem polčasu pa so bili blizu poraza. Tri točke so seveda dobrodošle, za priključek k vrhu pa potrebujejo serijo zmag v naslednjih krogih. Še vedno jih lahko skrbi igra v obrambi, tudi na tej tekmi so v tem segmentu igre naredili preveč napak. Takšnih prejetih zadetkov, predvsem prvega, si ne smejo dovoliti. Igralec tekme je bil Tomi Horvat, izkoristil je svoji priložnosti.

Celjani so pokazali podoben nogomet, ki ga igrajo že praktično celotno sezono. Všečna igra v polju, ki pa ne prinese rezultata. Po zaostanku so se vrnili v igro, lovili tretji gol, potem pa so ob koncu prejeli nepotreben zadetek. Tudi oni imajo izredne probleme v obrambi, v napadu pa jim manjka nekdo, ki bi ustvarjene priložnosti realiziral. Nekaj v njihovi igri “ne štima”, trener Rožman bo moral kmalu ugotoviti, zakaj jim solidna igra v polju ne prinaša točk. V nasprotnem lahko pridejo v hude probleme.

24.krog se bo zaključil s četrtkovima tekmama. Najprej se bosta v ljubljanskem derbiju pomerila Bravo in Olimpija. Nato pa bo sledil še derbi kroga med Koprom in Mariborom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine