9.3 C
Ljubljana
nedelja, 28 aprila, 2024

Tole so izidi državnega ekipnega šahovskega prvenstva

Piše: C. R. 

V soboto, 20. 1. 2024, je na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani potekalo državno ekipno šahovsko prvenstvo v hitrih disciplinah za članice in člane.

Letošnja udeležba je bila rekordna, saj se je tekmovanja udeležilo skupno v obeh kategorih kar 50 ekip iz cele Slovenije.

Glavni boj za naslov državnih prvakov je tako v ženski kot moški kategoriji tudi letos potekal med favoriziranim Tajfun – ŠK Ljubljana in ŽŠK Maribor Poligram. Uspešnejši so bili letos šahisti iz Maribora, ki so na Štajersko odnesli dvojni naslov ekipnih državnih prvakov v hitropoteznem šahu.

Med članicami so za zmagovalno ekipo ŽŠK Maribor Poligram nastopile Barbara Skuhala, Nadiia Shpanko in Karmen Mar. Z drugim mestom je presenetila mlada ekipa iz ŠK Celje, v postavi Nuša Hercog in Pia Rožmanec. Na tretje mesto pa so se uvrstile šahistke iz Tajfun – ŠK Ljubljana v postavi Zala Urh in Teja Vidic.

Končni vrstni red za ekipno hitropotezno – članice:1. ŽŠK Maribor Poligram, 13 točk2. Celjski ŠK 1, 11 točk3. Tajfun ŠK Ljubljana, 8 točk

Pri članih je zmagovalna ekipa ŽŠK Maribor Poligram igrala v postavi Jan Šubelj, Boris Markoja, Adrian Mihalčišin, Jernej Skuhala in Matic Lavrenčič. Za drugouvrščeno ekipo ŠD KRKA Novega mesta so igrali Marin Bosiočič, Maj Zirkelbach, Jernej Zupančič, Urban Zupančič. Na 3. mesto pa se je po 9 krogih uvrstila ekipa Tajfun – ŠK Ljubljana v postavi Luka Lenič, Matej Šebenik, Maksym Goroshkov in Rudi Olenik Čampa.

Končni vrstni red ekipno hitropotezno – člani:1. ŽŠK Maribor Poligram, 17 točk2. ŠD Krka Novo mesto, 16 točk3. Tajfun ŠK Ljubljana, 13 točk

Popoldan je potekalo še ekipno državno prvenstvo v pospešenem šahu, kjer so bili po 7 odigranih krogih vrstni redi sledeči:

Končni vrstni red ekipno pospešeno – članice:1. Tajfun ŠK Ljubljana 1, 11 točk2. ŽŠK Maribor Poligram, 11 točk3. Tajfun ŠK Ljubljana 2, 11 točk

Končni vrstni red ekipno pospešeno – člani:1. Tajfun ŠK Ljubljana, 14 točk2. ŽŠK Maribor Poligram, 11 točk3. Društvo Tomo Zupan 1, 10 točk

Skupinska fotografija – članice:

Skupinska fotografija – člani:

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine