11.6 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Tim Gajser se vrača: prvič letos stopil na najvišjo stopničko

Slovenski motokrosist Tim Gajser je dobil dirko svetovnega prvenstva razreda MXGP v italijanskem Trentinu. Gajser je dobil obe vožnji in obakrat premagal prvega v skupnem seštevku Italijana Antonia Cairolija. Tretji je bil Francoz Gautier Paulin.

 

Za Gajserja je današnja zmaga prva na dirkah za SP po Švedski 2017, Gajser pa se je na četrti letošnji dirki sezone še četrtič uvrstil na stopničke, potem ko je bil drugi v Argentini in Veliki Britaniji in tretji na Nizozemskem.

Na današnji dirki sta bila s Cairolijem razred zase; v prvi vožnji sta tekmece prehitela za več kot 50 sekund, v drugi, ko je dva kroga pred koncem Gajser prehitel italijanskega tekmeca in se prebil v vodstvo, pa je Italijan v lovu nanj padel, a nato kljub padcu obdržal naskok pred zasledovalci in končal na skupno drugem mestu.

Gajser je danes dobil 50 točk za SP, Cairoli 44, Paulin pa 40. Skupno ima Cairoli zdaj 191 točk, Gajser je nekoliko zmanjšal zaostanek in ima na drugem mestu 175 točk, tretji Paulin pa 142.

V Trentinu je danes prvič v sezoni nastopil še drugi slovenski dirkač v MXGP Klemen Gerčar, ki pa je bil daleč od točk in je končal na 29. mestu (27. in 26. mesto v posamičnih vožnjah).

V razredu MX2 pa je nastopil Jan Pancar, ki pa tudi ni prišel med dobitnike točk. V prvi vožnji je bil 31., v drugi 28,. skupno pa 30. Zmagal je Španec Jorge Prado pred Belgijcem Jagom Geertsom in Francozom Tomom Viallejem.

Dirkači v SP bodo imeli zdaj mesec dni premora, naslednja dirka bo preizkušnja v Lombardiji v Mantovi 12. maja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine