16.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Tim Gajser s petim mestom potrdil drugi naslov svetovnega prvaka

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) si je na današnji dirki svetovnega prvenstva MXGP v Imoli privozil drugi naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu. Gajser je po nekaj težavah v prvi vožnji Imole zasedel peto mesto in tako potrdil osvojitev naslova svetovnega prvaka za letošnjo sezono.

 

Za naslov bi mu sicer zadoščalo že osmo mesto. Gajser ima tako po polovici 15. preizkušnje neulovljivo prednost, pred drugim Švicarjem Jeremyjem Seewerjem

Leta 2015 je Gajser postal svetovni prvak v razredu MX2, leto pozneje v svoji prvi sezoni v razredu MGXP pa je prvič osvojil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu.

Gajser ni najbolje startal, kmalu je imel s Švicarjem Arnaudom Tonusom bližje srečanje, ko je najprej Slovenec Švicarju zaprl pot, potem pa se je slednji znašel pred Gajserjevem dirkalnikom, a sta jo oba odnesla brez padca. V deveti minuti se je 22-letni Gajser prebil na drugo mesto, a se je kmalu po tem znašel na tleh, ko je izgubil ravnotežje v eni izmed brazd v ovinku, in nazadoval na osmo mesto.

“Nisem najbolje startal, potem sem prišel na drugo mesto, poskušal sem zmagati, a sem potem padel. Poskušal sem se sicer vrniti nazaj, a sem rabil nekaj krogov, da sem se ponovno ujel. Zelo sem vesel naslova, sezona je bila odlična, vsi so naredili odlično delo,” je takoj po prihodu v cilj dejal novi svetovni prvak.

Prvo vožnjo za VN Italije je sicer dobil drugi iz kvalifikacij Nizozemec Glenn Coldenhoff (KTM), drugi je bil Seewer, tretji pa Francoz Paulin Gautier (oba Yamaha).

Na dirki MXGP je vozil še en Slovenec, Klemen Gerčar (Husqvarna) je bil 22 in ni osvojil točk.

Jan Pancer je bil v razredu MX2 v prvi vožnji deseti, zmagal je Španec Jorge Prado pred Dancem Thomasom Kjerom Olsenon in Francozom Maximem Renauxom.

Druga vožnja v razredu MXGP bo ob 17.10.

Zadnje novice

Sorodne vsebine