23.9 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

Tigres prvi finalist svetovnega klubskega prvenstva

Piše: Samo Vidovič

V prvi polfinalni tekmi svetovnega klubskega prvenstva sta se danes v katarski Dohi pomerila brazilski Palmeiras in mehiški Tigres.

Favorit je bil Palmeiras, vendar je situacija na igrišču pokazala drugačno sliko. Mehiško moštvo je v prvem polčasu prevladovalo in si priigralo več priložnosti, vendar se je izkazal brazilski vratar Weverton. Brazilci so bili bolj ali manj nenevarni v napadu.
Drugi polčas se je začel podobno. Igralci Tigresa so boljšo igro kronali v 54 minuti, ko je bivši francoski reprezentant Gignac izkoristil enajsmetrovko in povedel Tigres v vodstvo.

Sledile so številne menjave na strani Palmeirasa, ki je po 70 minuti uspel prevladati na igrišču. V 78 minuti je nekdanji igralec italijanskega Milana Luiz Adriano s šestih metrov po lepi podaji s strani zgrešil žogo, ko jo je bilo treba samo poslati v mrežo. To je bila najlepša priložnost Brazilcev. Luiz Adriano je poskušal še nekaj minut kasneje, vendar njegov strel z 18m ni bil natančen. Do konca so igralci Palmeirasa poskušali izenačiti, v šesti minuti podaljška je Vina za las streljal mimo gola. Tigres se je obranil, Palmeiras prepozno prebudil.

Zdi se, da so bili igralci Palmeirasa, ki so vstopili v igro v drugem polčasu, bolj razpoloženi od nekaterih, ki so začeli. A to je že tema za analizo brazilskega trenerja Ferreire.

Tigres je tako prvi mehiški klub v zgodovini, ki mu je uspelo priti v finale. Uspeli so presenetiti brazilsko moštvo, sedaj neobremenjeni čakajo na četrtkov finale. Jutri bo znan drugi finalist, v drugem polfinalu se bosta pomerila nemški Bayern in egiptovski Al Ahly. Vse razen zmage Bavarcev bi bilo seveda veliko presenečenje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine

1 KOMENTAR