4.1 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Tigres prvi finalist svetovnega klubskega prvenstva

Piše: Samo Vidovič

V prvi polfinalni tekmi svetovnega klubskega prvenstva sta se danes v katarski Dohi pomerila brazilski Palmeiras in mehiški Tigres.

Favorit je bil Palmeiras, vendar je situacija na igrišču pokazala drugačno sliko. Mehiško moštvo je v prvem polčasu prevladovalo in si priigralo več priložnosti, vendar se je izkazal brazilski vratar Weverton. Brazilci so bili bolj ali manj nenevarni v napadu.
Drugi polčas se je začel podobno. Igralci Tigresa so boljšo igro kronali v 54 minuti, ko je bivši francoski reprezentant Gignac izkoristil enajsmetrovko in povedel Tigres v vodstvo.

Sledile so številne menjave na strani Palmeirasa, ki je po 70 minuti uspel prevladati na igrišču. V 78 minuti je nekdanji igralec italijanskega Milana Luiz Adriano s šestih metrov po lepi podaji s strani zgrešil žogo, ko jo je bilo treba samo poslati v mrežo. To je bila najlepša priložnost Brazilcev. Luiz Adriano je poskušal še nekaj minut kasneje, vendar njegov strel z 18m ni bil natančen. Do konca so igralci Palmeirasa poskušali izenačiti, v šesti minuti podaljška je Vina za las streljal mimo gola. Tigres se je obranil, Palmeiras prepozno prebudil.

Zdi se, da so bili igralci Palmeirasa, ki so vstopili v igro v drugem polčasu, bolj razpoloženi od nekaterih, ki so začeli. A to je že tema za analizo brazilskega trenerja Ferreire.

Tigres je tako prvi mehiški klub v zgodovini, ki mu je uspelo priti v finale. Uspeli so presenetiti brazilsko moštvo, sedaj neobremenjeni čakajo na četrtkov finale. Jutri bo znan drugi finalist, v drugem polfinalu se bosta pomerila nemški Bayern in egiptovski Al Ahly. Vse razen zmage Bavarcev bi bilo seveda veliko presenečenje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine