9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Terčeljeva in Božič odbojkarjem: Samo tako naprej, s srcem in brezkompromisno

Slovenska sobotna junaka kajakaških in kanuističnih tekmovanj v Seu’d Urgellu Eva Terčelj in Luka Božič sta si ogledala polfinalni obračun slovenske odbojkarske reprezentance proti Poljski. Oba sta bila navdušena nad predstavo izbrancev Alberta Giulianija in verjameta, da jo bodo ponovili tudi v pariškem finalu proti Srbiji.

 

“Samo tako kot do zdaj. Brezkompromisno, s srcem, navijamo za vas,” pred finalom odbojkarjem sporoča kajakašica Terčeljeva, nova svetovna prvakinja v slalomu.

Božič doslej odbojke ni spremljal, čeprav je doma v bližini Kanala, v okolici Mosta na Soči, a ga je prevzelo samo tekmovanje in vzdušje v dvorani v Stožicah.

“Kadar pride do takega dogodka, podpiraš slovenske športnike. Kar so odbojkarji pokazali v Stožicah, je bilo res nekaj neverjetnega, nekaj posebnega. To sem začutil tudi sam. V finalu jim želim srečo, ne glede na to, da nam bodo vzeli nekaj pozornosti javnosti. Prav nič nisem ljubosumen, ko bi vsaj zmagali,” je dejal Božič.

Slovenska reprezentanca je s svojimi navijači polfinalno tekmo spremljala na dveh prizoriščih. Del ekipe je bil v hotelu, kjer so imeli navijaški boj s Poljaki, drugi del pa je v enem izmed lokalov na televizijo priključil računalnik. V tem lokalu, kjer so se jim pridružili tudi novinarji, je bilo vzdušje prešerno, mimoidočim Špancem ni bilo nič jasno. Še posebno po velikem slavju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine