10 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Temna stran nekdanjega košarkarskega zvezdnika Michaela Jordana: pretepal, žalil, stradal in spravljal v jok soigralce

Po mnenju večine najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan je zadnje tedne zaradi dokumentarnega filma The Last Dance v središču pozornosti. Zanimive podrobnosti je že pred časom v svoji knjigi The Jordan Rules zapisal tudi znan novinar, ki je Jordana predstavil kot pravega tirana.

 

Novinar Sam Smith je v devetdesetih letih detajlno spoznal Chicago Bulls in Michaela Jordana, saj je s klubom več let potoval po ZDA. Napisal je knjigo ‘The Jordan Rules’, ki je Jordan ni sprejel z navdušenjem, veliko bolj veseli pa so jo bili njegovi soigralci, ki so imeli v njej pomembne vloge.

Smith je v pogovoru za pogovorno oddajo The HoopsHype povedal, da mu Jordan ni zameril zaradi objav v knjigi, ostali člani Chicago Bulls pa so mu stisnili roko za hrabrost.

“Z Michaelom sva ostala v dobrih odnosih. Verjetno knjige ni nikoli prebral, zagotovo pa so mu drugi povedali, kaj piše v njej,” je dejal Sam Smith.

Novinar v knjigi piše o tem, kako je Jordan nekoč udaril soigralca Willa Purduea, kako je v jok spravil Dennisa Hopsona, ali kako je preprečil, da Horace Grant ni dobil večerje.

“Michael Jordan me je udaril in to ne samo mene. Naši treningi so bili zelo tekmovalni. To ni bil edini pretep, bil je eden od mnogih,” je dejal Will Perdue.

“Prosil me je, da ga čvrsto držim v obrambi, zato sem ga pri nekem metu blokiral. Vzel je to kot žalitev in do konca treninga me je provociral, fizično napadal in žalil,” je dejal Bill Wennington.

Jordan je bil zelo tekmovalen in ni moral porazov. Po enem od teh je na letalu stevardesi preprečil, da je Grantu postregla večerjo. Rekel ji je, da si je ni zaslužil, saj je slabo igral.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine