7.8 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Tekme 26. kroga SNL

Piše: Samo Vidovič

CB24 Tabor je gostil Olimpijo. Ljubljančani so bili v uvodnih minutah boljši nasprotnik in so že v tretji minuti povedli. Po kotu Elšnika je Savić ob nezbrani domači obrambi s treh metrov z glavo premagal domačega vratarja Koprivca. Tri minute kasneje je imel Ivanović lepo priložnost za povišanje rezultata, vendar je streljal mimo leve vratnice.

Domači so v nadaljevanju uspeli prevladati na igrišču, vendar jim ni uspelo izenačiti.  Briški in Makoumbou sta streljala čez gol, to je bilo tudi vse v prvem polčasu.

Tekma je bila odločena v prvih petih minutah drugega polčasa. V 48 minuti je Ivanović po protinapadu z lahkoto preigral Salkića in zadel za 2:0. Dve minuti kasneje pa je isti igralec z desne strani podal Vombergarju za tretji gol gostov.

Rezultat se do konca kljub nekaterim polpriložnostim na obeh straneh ni spremenil. Zmaga gostov s 3:0.

Olimpija je zmagala rutinirano. Njeni igralci so znali izkoristiti vse slabosti domače obrambe. Hkrati pa so zaprli vse prihode do svojega gola. Pozitivno za Olimpijo je, da sta se med strelce spet vpisala najboljša napadalca. Predvsem Ivanović je spet pokazal svoje mojstrstvo, ko je imel nekoliko več prostora za prodore. Vomberger pa je dokazal, da je “kralj šestnajstmetrskega prostora”.

Tabor je po dveh dobrih tekmah spet izkazal probleme z začetka sezone. Prvi gol je bil “pionirski”, Savić se je pri golu ob statičnih domačih branilcih samo naklonil. Pri drugem pa so bili po svojem kotu zadaj popolnoma odprti. V napadu so sicer na momente odigrali kombinatorno, vendar so bili znova premalo konkretni.

V Celju so v izredno pomembni tekmi Goričani zasluženo, z 1:0 premagali Celjane. Tekma je bila za Gorico praktično odločilna, ker je Aluminij včeraj zmagal. Celjani pa so se znašli v nevarni coni, od katere so se hoteli oddaljiti.

Edini gol na tekmi je v 22 minuti dal M. Kavčič, potem ko je lepo sprejel globinsko žogo Mevlje in nato še lepše zaključil s strelom v dolgi kot celjskih vrat. Gorica je imela po zadetku priložnosti še za drugi zadetek. Celjane je reševal vratar Jurhar.

Celje je v pomembni tekmi popolnoma odpovedalo. Očitno je, da je ekipa v krizi. Napadalci so komajda spravili skupaj kakšno konkretno akcijo. Spet so bili dokaj brez ideje. Manjka nekdo, ki bi prevzel odgovornost. Sedaj so že v dokaj težkem položaju, ko jim grozijo kvalifikacije.

Gorica je prikazala dobro igro. Imela je več priložnosti in bi lahko zmagala še z višjo razliko. Razlika do Aluminija ostaja pet točk, za Celjem zaostajajo za sedem. Nujno morajo povezati dve do tri zmage.

Maribor pa je v zadnji tekmi kroga ugnal Koper s 4:2.

Koper je preko Mulahusejnovića v 14 minuti iz enajstmetrovke povedel. Tavares je v 35 minuti z volejem izenačil.

V drugem polčasu je Maribor po dveh kotih ušel na 3:1. V 61 minuti je bil strelec z glavo Pihler po povratni žogi Tavaresa.

Štiri minute kasneje pa avtogol Žužeka, potem ko ga je žoga zadela v hrbet.

V 72 minuti je po podaji Krajinovića znižal Spinelli. Končni rezultat 4:2 pa je v 74 minuti postavil Mlakar z natančnim strelom z roba kazenskega prostora.

Maribor je tokrat izkazal učinkovitost v napadu. Tudi karakter ekipe, ki se je po zaostanku hitro uspela vrniti in preobrniti rezultat v svoj prid. Še vedno pa ga lahko skrbi igra ožje obrambe. Prelahko prejema zadetke.

Koper je izgubil drugič zapored. Tudi oni so v zadnjih dveh tekmah odigrali zelo slabo v obrambi, za njihovo obrambo velja isto kot za mariborsko. Za boljšo mesto na tabeli se bodo morali prav tu izboljšati.

Lestvica: Olimpija 50, Maribor 48, Mura 44, Domžale 40, Koper 36, Bravo 34, CB24 Tabor 30, Celje 26, Aluminij 24, Gorica 19 točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine