4.9 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Tekma s Slovaško se je končala z remijem

Piše: Samo Vidovič

V četrtem krogu kvalifikacijske skupine H za uvrstititev na svetovno prvenstvo 2022 sta se v ljubljanskih Stožicah pomerila Slovenija in Slovaška.

V prvih dvajsetih minutah smo gledali igro med obema kazenskima prostoroma. Nobena reprezentanca si ni pripravila priložnosti za gol. Obrambi obeh moštev sta bili dobro postavljeni, prostora za uspešno izvedbo kakšne bolj konkretne akcije malo.

Edini omembe vreden strel proti golu je v 19 minuti iz prostega strela sprožil Lovrić, vendar čez gol.

Naši so začeli prevzemati pobudo na igrišču. Potem pa je sledil hladen tuš.

V 29 minuti je najprej z razdalje poskušal Kucka, strel za našega vratarja Oblaka ni bil nevaren in je zletel mimo desne vratnice.

V 32 pa minuti pa vodstvo za goste. Weiss je podal z leve strani, Boženik pa je s kakšnih desetih metrov s strelom z glavo premagal Oblaka.

Slovaki so se po golu pomaknili bolj nazaj, čakali na protinapade. V 37 minuti je Schranz po podaji Hamšika z desne strani z močnim strelom zadel bližnjo vratnico naših vrat. Sreča za naše, nov gol Slovakov bi pomenil hude težave v nadaljevanju tekme.

Po tej priložnosti gostov so do nekaj lepih akcij prišli tudi naši.

V 40 minuti prva velika priložnost za Slovenijo. Na levi strani je odlično prodrl Šeško, v drugem poskusu podal Mlakarju, ta pa s treh metrov žoge ni uspel poslati v prazen gol. To so priložnosti, kjer se mora dati gol.

Dve minuti kasneje vendarle izenačenje. Iličić je z lepo podajo v globino kazenskega prostora zaposlil Stojanovića. Slednji je prišel sam pred vratarja gostov Rodaka in ga z rutiniranim strelom v njegov kot premagal.

V 45 minuti je Rodak obranil močen strel Štulca z razdalje.

Prvi polčas se je končal z 1:1. Naši so imeli najboljše obdobje igre v zadnjih petih minutah polčasa, kjer so si pripravili več priložnosti kot v celotnih prvih 40 minutah tekme.

Drugi polčas se je začel z veliko priložnostjo za goste. V 48 minuti je po kotu Hamšika Kucka s petih metrov streljal v prečko, od katere se je žoga odbila v polje.

Že v naslednji minuti podaja Stojanovića do Mlakarja, ki je za las zamudil na drugi vratnici.

V 59 minuti podaja Iličića Lovriću, ki je streljal z desetih metrov s strani,  zadel je stranski del mreže.

V 67 minuti so zapretili Slovaki. Po prostem strelu Hamšika z desne strani so naši branilci pozabili na Škrinjarja, ki pa je na našo srečo s šestih metrov streljal čez gol.

V 74 minuti je Gorenc Stankovič pripravil strel Lovriću, ki pa je s šestnajstih metrov streljal prerahlo.

V 86 minuti je s strelom z glavo poskusil  rezervist Šporar, a nenevarno.

Veliko bolj vroče je bilo naslednjo minuto pred vrati Oblaka, Mak je streljal točno v njega. V končnici so bili bolj nevarni Slovaki, našim ni več uspelo pripraviti resnejšega napada.

Končalo se je z remijem, 1:1. Rezultat je realen glede na dogajanje na igrišču. Točka več pomeni Slovakom, igrali so v gosteh. Naši so prikazali solidno, na momente dobro igro, kjer so bili Slovaki v podrejenem položaju. Na žalost teh obdobij v igri nismo uspeli kronali z drugim golom. Morda smo pričakovali nekaj več od ofenzivnih igralcev, gol je dal defenzivni igralec.

Vseeno je poteza Keka, da uvrsti v prvo postavo Šeška, pravilna. Fant je nakazal potencial, opravičil je svoj nastop.

Zaskrbljujoč je lahko padec v igri v zadnjih dvajsetih minutah, po petih menjavah, ki bi morale dvigniti tempo igre in še stopnjevati pritisk proti gostujočim vratom. Vendar se to ni zgodilo. Slovaki so bili na koncu celo bližje drugemu zadetku.

Točka je gotovo manj od potrebnega za priključek prvima dvema mestoma. Vendar razlika do teh dveh mest ni velika. Sedaj bo potrebno doma premagati Malto in poskušati presenetiti Hrvaško v Splitu, osvojiti vsaj točko.

V ostalih tekmah skupine H je Malta premagala Ciper s 3:0, Rusija in Hrvaška sta igrali 0:0.

Na lestvici vodita Hrvaška in Rusija s sedmimi točkami, Slovaška jih ima šest, Slovenija, Malta in Ciper pa štiri.

V soboto igrajo naši v Stožicah proti Malti. Tekma se bo začela ob 18h.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine