8.9 C
Ljubljana
torek, 19 marca, 2024

Tekma je bila odločilna v 60 minuti, zmaga Domžal je bila pričakovana

Piše: Samo Vidovič

Deveti krog prve lige sta v lokalnem derbiju  otvorila Domžale in Kalcer Radomlje. Tekma je bila pomembna za obe ekipi, saj se nahajata na začelju tabele in sta nujno potrebovali točke za odmik od dna ter priključitev ekipam pred njima. 

Domžale so hitro prišle v vodstvo. Po kotu, ki ga je izvedel Ibričić, je zadel Dobrovoljc. Gostujoča obramba je naredila napako pri pokrivanju, saj ga je pustila popolnoma samega.

Domači  so v nadaljevanju kontrolirali igro in imeli pobudo. Radomljani so prvič nevarnejši zapretili v 43 minuti, ko Nuhanović ni bil uspešen.

Tekma je bila odločena v 60 minuti, ko je Geogijević s strelom z dvajsetih metrov povišal vodstvo Domžal.

Kmalu zatem bi lahko gostje znižali, a so trije njihovi igralci preveč komplicirali pred domačim vratarjem Mulalićem.

Zmaga Domžal z 2:0 je pričakovana, saj imajo kvalitetnejšo zasedbo kot Radomljani. Letos igrajo preveč spremenljivo, je pa za pričakovati, da se bodo dvignili na tablici.

Kalcer je po odličnem štartu v prvenstvu v krizi. Radomljani so doživeli že šesti zaporedni poraz. Dobra igra z začetka prvenstva je izginila, sedaj so glavni kandidati za izpad.

V večerni tekmi je Olimpija z 1:0 ugnala Celje. Odločitev o zmagovalcu tekme je prišla že v 9. minuti, ko je s prostega strela zadel Ziljkić. Ob tem je imel nekoliko sreče, saj je žoga na poti do gola zadela živi zid in ravno toliko spremenila smer, da je bil gostujoči vratar Raduha nemočen.

V nadaljevanju so bili igralci Olimpije bližje drugemu golu kot Celjani izenačenju.

Nukić bi v 22 minuti ter deset minut kasneje lahko povišal vodstvo, vratar Raduha se je izkazal.

Kazen za neizkoriščeni priložnosti bi lahko prišla v sodnikovem podaljšku, vendar je Medved streljal točno v domačega vratarja Vidmarja.

V 47 minuti je bil izključen levi bočni igralec domačih Pavlović. Kljub igralcu več gostje niso uspeli preobrniti rezultata. Najbližje izenačenju so bili v 72 minuti, ko je strel Begića Vidmar obranil.

Igralci Olimpije so z borbeno igro uspeli zaustaviti napade gostov in ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno.

Zmaga 1:0 je zaslužena in je po porazu prejšnji teden proti Muri več kot dobrodošla. Igra ni bila na nekem visokem nivoju. Treba pa je vedeti, da je Olimpija praktično ves drugi polčas igrala z igralcem manj.

Celjani so po dveh zaporednih zmagah izgubili. Glede na to, da so imeli polovico tekme številčno prednost, so zapravili veliko priložnost, da se iz Ljubljane vrnejo neporaženi. A so bili premalo konkretni in ambiciozni v napadu.

Ostale tri tekme bodo na razporedu jutri.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine