13.3 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Tavares rešil točko Mariboru, Mura v lepi tekmi premagala Olimpijo

Piše: Samo Vidovič

Po zamenjavi trenerja Oskarja Drobneta so navijači Aluminija z nestrpnostjo pričakovali današnjo tekmo z Mariborom, ko se je na klopi predstavil novi trener Robert Pevnik. Gleda na to, da je Tabor včeraj zmagal, so ‘Šumarjem’ točke seveda nujne.

Maribor je moral po porazu v prejšnjem krogu seveda zmagati. Dva zaporedna poraza si vijoličasti enostavno niso smeli privoščiti. Na koncu pa je malo manjkalo, da se ni zgodilo prav to.

Tekma se je začela po mariborskih željah. Predložek Antolina s strani je vratar domačih Janžekovič z roko odbil točno na nogo Alvirja, ta pa je žogo s šestih metrov poslal v mrežo.

Ko je Sirk v 20.minuti po podaji Mutavčića povišal vodstvo vijoličastih, se je zdelo, da bodo domači znova doživeli visok poraz.

Toda igralci Aluminija so pokazali karakter in do 54.minute izenačili. Oba zadetka je dal spretni Šroler. Prvega v 32.minuti, ko je preigral Mutavčića in z bližine zadel v kratek kot vratarja Juga. V 54.minuti je Šroler zadel s prostega strela z dobrih tridesetih metrov.

V 74.minuti popoln preobrat, podajo Pečnika je izkoristil Špehar in popeljal Aluminij v vodstvo. Domači bi lahko dali še četrti gol, vendar je veselje Nkami preprečila prečka.

Vijoličaste je popolne blamaže rešil veteran Tavares, ki je v prvi minuti sodnikovega podaljška zadel s šestnajstih metrov. Malo kasneje je Janžekovič obranil strel Selloukija, tekma se je končala s 3:3.

Kidričani so, z izjemo prvih dvajsetih minut, odigrali najboljšo tekmo pomladi. Šok terapija z menjavo trenerja je uspela. Bili so na pragu velike zmage, v sodnikovem podaljšku so nepotrebno prejeli gol. Tokrat se jim je odprlo v napadu, Maribor že dolgo ni prejel treh zadetkov. Probleme imajo še vedno v obrambi, prelahko prejemajo zadetke.

Maribor je znova razočaral. Tako kakovostno moštvo si ne bi smelo dovoliti, da po vodstvu z dvema zadetkoma prednosti pride v situacijo, da na koncu rešuje točko. Predvsem obramba ni bila na nivoju, v zadnjih dveh tekmah so vijoličasti prejeli pet zadetkov. Napad je bil tokrat učinkovit, kljub odsotnosti Mudrinskega.

V Fazaneriji pa sta se pomerila aktualni državni prvak Mura in Olimpija. Muraši so od vrha kar dosti oddaljeni, lahko igrajo brez pritiska. Na drugi strani Ljubljančani lovijo prvo mesto, njim je imperativ zmaga na vsaki tekmi.

Domači so povedli že v 8.minuti. Po lepi akciji Bobičanca in Dakuja je slednji prvič zadel v prvi slovenski ligi.

Le tri minute kasneje je Olimpija izenačila iz enajstmetrovke. Zanesljiv realizator je bil Kvesić, nad katerim je bil tudi storjen prekršek.

V 25.minuti je bila Fazanerija znova na nogah. Podajo Bobičanca je v lastno mrežo preusmeril Boakye.

Tudi to vodstvo ni trajalo dolgo. V 38.minuti je  izenačil Crnomarković, ki je zadel z glavo in postavil rezultat polčasa.

Drugi polčas se je začel s tretjim golom Mure. Strel Bobičanca v prvi minuti nadaljevanja je na poti do gola zadel branilca gostov van Bruggena, spremenil smer in končal v mreži.

Malokdo je verjel, da bo to tudi končni izid tekme. Toda mreži sta do konca tekme mirovali.

Bližje golu so bili sicer gostje. Proslavil bi se lahko Prtajin, vendar je njegovo veselje v 71.minuti preprečil vratar domačih Ljubić, v tretji minuti sodnikovega podaljška pa je zgrešil njegova vrata.

Mura je zmagala s 3:2.

Muraši so lahko zadovoljni, izkoristili so spodrsljaje vodečih v zadnjih treh tekmah in se jim počasi točkovno približujejo. Potrebujejo pa serijo zmag, s katero bi se lahko vključili v boj za naslov prvaka. Njihova forma je v vzponu, v zadnjem času igrajo bolje kot na prvih letošnjih tekmah.

Ljubljančani pa zadovoljni seveda ne morejo biti. Preveč nihajo v formi, nimajo kontinuitete iger. Po visoki zmagi v prejšnjem krogu se je zdelo, da so prišli do igre, s katero lahko osvojijo naslov. Toda Prekmurci so jih znova prizemljili. Tekmo so izgubili s slabšo igro v obrambi, kjer so pri vseh treh prejetih zadetkih ali zamujali ali pa so si celo sami dali gol.

Lestvica po 26.krogu:

Maribor 49, Koper 46, Olimpija 45, Mura 40, Bravo 38, Domžale 35, Celje 29, Kalcer Radomlje 27, Tabor 25, Aluminij 21 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine