6.2 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

Tanja Žakelj v Kamniku do naslova vojaške svetovne prvakinje

Najboljša slovenska gorska kolesarka zadnjih let Tanja Žakelj je na vojaškem svetovnem prvenstvu v Kamniku osvojila prvo mesto v ženski konkurenci. S tem je postala druga Slovenka z naslovom na vojaškem SP, pred leti je to uspelo tudi Marjanu Jauku.

 

Žakljeva se je letos odločila, da izpusti mednarodno dirko prve kategorije za Kamniški kros in se udeleži vojaškega SP, ki je potekalo v sklopu dvodnevnega gorsko kolesarskega dogodka v Kamniku.

Na koncu se je zanjo izkazalo kot dobra odločitev, saj je postala vojaška svetovna prvakinja, kar je zanjo posebna čast.

“Vesela in zadovoljna sem. V čast mi je, da sem prvič imela priložnost zastopati Slovensko vojsko. Posebna čast je, ker je bila dirka na domačih tleh. Zmaga je bila pika na i. Dirka je bila prava. Še najlažje mi je bilo v zadnjem krogu, ko sem videla, da sem varna pred tekmicami. Z glavo sem morala biti pri stvari. Uspelo mi je, na prvem mestu in v dresu Slovenske vojske,” je po tekmi povedala Žakljeva.

“Sama nad sabo sem vmes že obupala. Mislila sem, da bom imela lažjo nalogo. Od začetka sem šla, kolikor sem lahko. Dirko sem vzela kot trening pred svetovnimi pokali. Nisem pa opustila prvotnega cilja – to je bila zmaga. Ni pa šlo kot po maslu. Trudila sem se, mogoče malo preveč, energija je šla v prazno. Glava je delala po svoje, pripetila se mi je kakšna napaka preveč,” je nadaljevala Žakljeva, ki je pred leti že osvojila naslov svetovne prvakinje med mladinkami in mlajšimi članicami.

Na koncu je imela v cilju minuto in 20 sekund prednosti pred Francozinjo Sabrine Enaux, ki je vmes pred Slovenko vodila že s pol minute prednosti. Tudi na tretjem mestu je končala Francozinja, Margot Moschetti je zaostala že več kot 12 minut.

Moško dirko med vojaki je dobil Nizozemec Ruben Scheire. Šestinštirideset sekund je na drugem mestu zaostal Jens Schuermans, tretji je bil Nemec Christian Pfäffle z zaostankom minute in 21 sekund. Najboljši Slovenec je bil na 16. mestu Valter Tomšič.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine