4.9 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Tabor izgubil šestič zapored

Piše: Samo Vidovič

V sobotnih tekmah 18.kroga sta bila na sporedu dva obračuna ekip z dna lestvice.

V domžalskem Športnem parku sta se pomerila sosedska kluba. Kalcer iz Radomelj, ki je bil tokrat v vlogi domačina ter Domžale.

Boljši so bili Domžalčani, ki so zmagali z 2:0. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih šestih minutah prvega polčasa.

V 39.minuti je po podaji Žiniča zadel Ibričić. S precejšnje oddaljenosti je z glavo uspel premagati vratarja gostov Veliča.

Štiri minute kasneje je Geogijević sam prišel pred Veliča in ga rutinirano premagal. V zadnji minuti prvega polčasa bi lahko isti igralec dal še drugi gol, a je zadel le vratnico.

V nadaljevanju so igralci Domžal kontrolirali rezultat in potek igre. Radomljani so težko prihajali v priložnosti. Tiste redke pa je obranil zelo dobri vratar gostov Mulalić.

Domžalčani nadaljujejo z dobro serijo, Trenutno so v vzponu, v dobri formi. Šesto zaporedno tekmo so brez poraza. Z novo zmago so se oddaljili od ekip z dna lestvice. Trenutno so celo prehiteli Celje in Muro.

Radomljani so obetavno začeli tekmo, potem pa popustili. Drugič zapored so izgubili, tokrat so bili bolj oddaljeni od dobrega rezultata kot pred tednom dni v Kopru.

Zvečer sta v Kidričevem sta igrala še Aluminij in CB24 Tabor. Tudi ta tekma je bila zelo pomembna. Domači so bili na zadnjem mestu, Tabor je s serijo slabih rezultatov prišel v nevarno cono.

Gostje so boljše začeli, Ovsenek je v 8.minuti po podaji Tolića premagal domačega vratarja Janžekoviča. To je bil prvi gol Tabora po 582 minutah.

Domači so izenačili v 19.minuti, ko je bil pred gostujočim najbolj spreten Bizjak.

V 29.minuti novo vodstvo Tabora.

Strel Guerrica s 35 metrov Janžekovič ni uspel obraniti.

Aluminij je do konca polčasa pritisnil na gol vratarja gostov Koprivca in v 45.minuti uspel izenačiti. Vse je opravil G. Pečnik, strel ob prvi vratnici je presenetil Koprivca, žoga je končala v mreži.

V drugem polčasu se je na težkem, razmočenem igrišču manj dogajalo. Odločitev o zmagovalcu je padla v 72.minuti, ko je Krefl izkoristil enajstmetrovko, ki jo je dokaj strogo dosodil sodnik Matoša.

V 86.minuti je bil pri gostih izključen Grobry.

Do konca tekme ni prišlo do spremembe, Aluminij je zmagal s 3:2.

Z zmago so se Kidričani z zadnjega prebili na osmo mesto. Pokazali so karakter ekipe, saj so dvakrat lovili vodstvo gostov, na koncu jim je uspel popoln preobrat.

Tabor je v globoki krizi. Sežanci so izgubili šestič zapored, za njimi je samo še Kalcer. Po dolgem času so sicer zadeli mrežo nasprotnika, a niti dva gola nista zadostovala za točko. Naslednjo soboto pa jih čaka spet težko gostovanje v Murski Soboti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine