12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Švica proti Walesu – rezultat tekme kljub prizadevanjem obeh strani 1:1

Piše: Samo Vidovič

V prvi včerajšnji tekmi evropskega prvenstva sta iv Bakuju grali Švica in Wales. Švicarji so od začetka prevzeli pobudo na igrišču,  prvo priložnost pa so preko Moora v 15 minuti zapravili Valižani. 

Sledile so priložnosti Švicarjev, Schär ter trikrat Seferović nista bila uspešna. Predvsem slednji bi v 45 minuti moral bolje reagirati, ko mu je Embolo lepo pripravil priložnost. Razmerje v strelih ob polčasu je bilo 11:2 za Švico, kar najbolje priča o njeni premoči na igrišču.

Drugi polčas se je začel s priložnostjo Embola v 48 minuti, njegov strel s 16 metrov je vratar Valižanov Ward odbil v kot. Po kotu pa je Embolo s strelom z glavo s petih metrov vendarle zadel za zasluženo vodstvo.

Wales se je potem odprl, zaigral bolj napadalno. Tekma je postala izenačena. Švicarji so se pomaknili nekoliko nazaj, kar se je kasneje pokazalo kot usodno.

Wales je namreč v 74 minuti, prav tako po kotu, z golom Moora uspel izenačiti.

Do konca se kljub poskusu na obeh straneh rezultat ni spremenil, ostalo je 1:1.

Z rezultatom so lahko bolj zadovoljni Valižani, saj so bili dve tretjini tekme v podrejenem položaju. Švica je bila boljša tako po posesti žoge kot strelih na gol, vendar jim je slabša zadnja tretjina tekme odnesla tri točke. V tej skupini A vodi Italija s tremi točkami, Wales in Švica imata po točko, Turčija je še brez.

V skupini B sta bili odigrani dve tekmi. Najprej se je Danska v Kopenhagnu pomerila s Finsko. Tekma je bila ob koncu prvega polčasa prekinjena in odpovedana, saj je prišlo do tragedije. Danski nogometaš Christian Eriksen se je nenadoma zgrudil in negibno obležal na igrišču. Po nekaj minutni zdravniški oskrbi in mučnih trenutkih, ko se ni vedelo, kaj bo z njim, so ga odnesli iz igrišča. Po prvih informacijah je Eriksen v stabilnem stanju. Upajmo in želimo mu, da bo popolnoma okreval.

Zvečer je sledila še tekma med Belgijo in Rusijo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine