7.9 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Šved Watson prva okrepitev Maribora

Piše: Samo Vidovič

Sinoči je NK Maribor na svoji spletni strani predstavil svojo prvo letošnjo okrepitev. Gre za švedskega branilca Maxa Watsona, ki je do sedaj igral za švedskega prvoligaša Mjällby iz Hällevika. 

Watson je slovenski javnosti praktično neznan. Gre za igralca, ki je v zadnjih dveh letih v prvi švedski ligi odigral petdeset tekem in se dvakrat vpisal v listo strelcev.

Ima tudi tri nastope za reprezentanco Švedske U19, vendar se mu kasneje do A reprezentance ni uspelo prebiti.

Poteza mariborskega vodstva je logična, saj so se dan pred tem razšli z branilcem Ilijo Martinovićem, možno pa je, da bo tudi drugi branilec Robert Voloder odšel iz Ljudskega vrta. Ker so se vijoličasti znašli v deficitu na branilskih položajih, je poteza vodstva, da v svoje vrste pripelje Watsona, logična in tudi pohvalna. Redkokdaj se namreč zgodi, da v Slovenijo pride igralec iz močnejših lig zahodne oziroma severne Evrope. Watson je tako prvi Šved, ki bo igral za Maribor.

Glede na renome švedske lige v primerjavi s slovensko in igralno konstantnost v zadnjih dveh letih je za pričakovati, da bo predstavljal veliko okrepitev za Maribor v boju za naslov državnega prvaka. Ni zanemariti tudi to, da je v najboljših igralskih letih. Naslednji mesec bo dopolnil 26 let.

V Maribor je prišel kot prost igralec. Njegova vrednost na trgu je na Transfermarktu sicer ocenjena na 700 000 evrov. Za prihod v štajersko prestolnico ga je prepričal ambiciozni projekt kluba, je izjavil za spletno stran Maribora. Včeraj je že opravil prvi trening z novimi soigralci.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine