7.1 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Sturm le še potrdil svojo premoč nad Muro

Piše: Samo Vidovič
V povratni tekmi play offa kvalifikacij za Ligo Evropa je v Gradcu proti Sturmu Mura poskušala nadoknaditi zaostanek dveh zadetkov s prve tekme v Fazaneriji.
Prekmurci so odločno odgovorili na visok presing domačih in imeli v 13 minuti imenitno priložnost za vodstvo. Škoflek je z leve strani podal na drugo vratnico do Lotriča. Slednji je žogo ustavil, potem pa s petih metrov z levo nogo slabo streljal. Velika priložnost je splavala po vodi.
V 17. minuti je na nasprotni strani Yeboah poskušal z volejem, a je streljal čez gol.
V nadaljevanju vse do 38 minuti oba vratarja praktično nista imela dela. Takrat pa je po napaki Maruška pri oddaji žoge Kiteishvili z razdalje streljal proti golu Mure, žoga je na poti do gola zadela Pucka in spremenila smer, tako da je bil vratar Obradović nemočen.
Ko je v 54. minuti Maruško dobil drugi rumeni karton, je bilo jasno, da Mura nima več možnosti za uspeh. Z igralcem manj ji proti tako kakovostni ekipi kot je Sturm kaj drugega kot branjenje svojega gola ni preostalo. Trener Šimundža je takoj reagiral, ofenzivnega igralca Mandića je zamenjal z defenzivnejšim Kozarjem.
V 66. minuti je Jantscher z lepim strelom v zgornji desni kot Obradovićevih vrat povedel Sturm v vodstvo z 2:0. Obramba Mure je bila neodločna, Klepač je bil preveč statičen ob strelu Jantscherja.
Do konca tekme so igralci Mure “trpeli”, bili so potisnjeni pred svoj gol. Domači so bili gospodarji na igrišču,  Muraši so redko prihajali pred domača vrata. Edino omembe vredno akcijo so izpeljali v 80 minuti, ko je Karničnik podal pred gol globinsko žogo proti Maroši, ki je bil za las prekratek.
Do konca tekme je dvakrat brez uspeha poskušal še Jantscher.
Končalo se je z 2:0, skupno 5:1 za Sturm. Rezultat pove vse, Sturm je v tem trenutku boljše moštvo od aktualnega slovenskega državnega prvaka. Dvoboj je bil dejansko odločen že po prvi tekmi, težko je bilo verjeti, da bo Muri v Gradcu uspelo zmagati s tremi zadetki razlike.
Evropska tekmovanja za Muro kljub porazu niso končana. Prekmurci bodo igrali v skupinskem delu Konferenčne lige. Žrebanje skupin bo na sporedu danes.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine