5.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Ste videli, kdo je novi trener “vijoličnih” iz Ljudskega vrta?

Piše: STA

Slovenski nogometni strokovnjak Simon Rožman je novi trener slovenskega nogometnega kluba Maribor, so potrdili Štajerci na Twitterju. Pogodbo so sklenili do leta 2024.

Rožman je nasledil Maura Camoranesija, Argentinca z italijanskim potnim listom in nekdanjega italijanskega reprezentanta, s katerim je vodstvo vijoličastih 23. februarja prekinilo sodelovanje.

Ob odhodu Camoranesija je prenehalo tudi sodelovanje Mariborčanov z Oliverjem Bogatinovim na mestu športnega direktorja kluba. To mesto je tedaj prevzel Marko Šuler. Ekipo na igrišču je v tem času vodil prejšnji pomočnik trenerja Saša Gajser.

Rožman, z ekipo iz Ljudskega vrta je sklenil triletno sodelovanje, je bil do 27. februarja letos trener hrvaškega prvoligaša Rijeke. Svoj odstop je ponudil po domačem prvenstvenem porazu proti Hajduku (0:1), uprava reškega kluba pa ga je tedaj sprejela.

Rožman je na Reko prišel konec septembra 2019 in s klubom z Rujevice leta 2020 osvojil hrvaški pokal, v tej sezoni pa se je Rijeka prebila tudi v skupinski del evropske lige, kjer je v konkurenci Napolija, Reala Sociedada in Alkmaarja v skupini F zbrala štiri točke, a bila zadnja.

Sedemintridesetletni Rožman si je trenersko ime ustvaril v slovenski prvi ligi, kjer je vodil Celje in Domžale. Mnogi so po njegovi prekinitvi sodelovanja s klubom iz Reke že namigovali, da bi lahko postal novi trener Maribora, ko se je ta konec februarja razšel z Camoranesijem.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine