9.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Ste vedeli, kakšna katastrofa se je nocoj zgodila v Mariboru?

Piše: C. R.

Čeprav Maribor živi za nogomet, pa si navijači vijoličnih takšnega razpleta današnje tekme niso mogli predstavljati. Domači nogometaši so doživeli pravo katastrofo, gostujoči Domžalčani so jim dali tri zadetke, sami pa niso dosegli niti enega!

Nogometaši Maribora so tako v 14. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:3 (0:1). S tem so vijolični zdrsnili na šesto mesto na lestvici, njihovi največji rivali, namreč ljubljanska Olimpija, pa je na vrhu lestvice.

* Stadion Ljudski vrt, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Černe, Kalan.
* Strelci: 0:1 Mutavčić (35.), 0:2 Jo. Pišek (48.), 0:3 Jakupović (71.).
* Maribor: Jug, Mitrović, Uskoković, Watson (od 50. Milec), Guerrico, Sikošek, J. Repas (od 83. Božičković), Božić (od 83. Antolin), Laušić (od 59. Tolić), Kronaveter, Vipotnik (od 59. Baturina).
* Domžale: Mulalić, Ilenič, Đurić, Hodžić, Mutavčić, Ja. Pišek, Markuš (od 83. Ž. Repas), Jo. Pišek (od 55. Jakupović), Kovačević (od 83. Podlogar), Perc (od 73. Saitoski), Durdov (od 73. Barišić).
* Rumeni kartoni: Sikošek, Božić, Kronaveter; Jo. Pišek.
* Rdeča kartona: Sikošek (47.), Kronaveter (52.).

Ekipi s sredine lestvice sta se v Ljudskem vrtu merili brez prisotnosti gledalcev, kar je posledica kazni disciplinskega sodnika. V prvem polčasu so več konkretnosti pokazali gosti in tudi povedli, v drugem pa je domača zasedba takoj ostala brez izključenih Gregorja Sikoška in Roka Kronavetra. Dva gola prednosti in dva igralca več pa so bili več kot dovolj, da so Domžale, ki so prednost še oplemenitile, prišle do prve zmage na zadnjih petih tekmah, Maribor pa do tretjega zaporednega poraza. Štajerci so zdaj šesti na lestvici, Domžalčani pa peti.

Domžalčani so kmalu pokazali, da so prišli v Maribor igrat, ne le čakat na priložnosti. Posebej nevarnih akcij sicer v prve pol ure ni bilo ne na eni ne na drugi strani, pri čemer velja omeniti zgolj prosta strela Jošta Piška v deseti in Roka Kronavetra v 14. minuti, prvi je bil nenatančen, pri drugem pa je posredoval Ajdin Mulalić.

V 35. minuti pa so oslabljeni gosti, pri katerih so manjkali Slobodan Vuk, Zeni Husmani, Tilen Klemenčič, Daniel Offenbacher, Mark Strajnar in Enes Alić, povedli. Po kotu z desne strani sta žogo po nizki podaji prepustila dva domžalska nogometaša, tako da je ta prišla na rob kazenskega prostora, kjer je imel Mirko Mutavčić odprt strel in jo je poslal pod prečko.

V teh minutah boljši gosti so zagrozili tudi v 40. minuti, ko je bil malce prekratek Ivan Durdov, in v 42., ko je Jošt Pišek po novem prostem strelu žogo poslal v naročje Ažbeta Juga. Tik pred koncem polčasa je pri domačih, ki so pogrešali kaznovanega Svena Šoštariča Kariča, Luka Uskoković v bližini gola meril nenatančno.

Mariborska vrsta se je znašla v še večjih težavah v 47. minuti, ko je Gregor Sikošek zaradi prekrška nad Nickom Percem dobil drugi rumeni karton. To je takoj kaznoval Jošt Pišek, ki mu je v tretje uspelo zadeti s prostega strela. Sprožil je z leve strani s približno 20 metrov, v živem zidu se je žogi umaknil Rok Kronaveter, žoga pa je nato ob bližnji vratnici zletela v mrežo.

Prav Kronaveter pa je bil naslednji, ki je moral predčasno z igrišča, saj je v 52. minuti zaradi prekrška tudi on dobil drugi rumeni karton. To bi lahko kaznoval Benjamin Markuš v 60. minuti, a je z dobrih desetih metrov zgrešil cilj. Jug pa je moral posredovati v 61. minuti po strelu Mitje Ileniča, na drugi strani je bil takoj zatem malce premalo natančen Jan Repas.

Domžalčani so pričakovano nadzorovali tekmo, imeli še nekaj obetavnih akcij, v 71. minuti pa je Arnel Jakupović povečal prednost, ko je v mrežo pospravil odbito žogo s približno 14 metrov. V 87. minuti so imeli gosti v enem napadu še dve priložnosti, a se je enkrat izkazal Jug, drugič pa je Emir Saitoski žogo poslal čez gol. Pred koncem je zadel sicer še Bartol Barišić, a bil v prepovedanem položaju.

Maribor bo v 15. krogu prihodnjo soboto gostoval v Celju, Domžale pa bodo dan prej gostile Gorico.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine