11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Ste navdušeni kolesarji? Sprejmite Migimigi izziv! Prekolesarimo Slovensko turnokolesarsko pot v enem dnevu!

Piše: L. B.

Skupaj z zavarovalnico Generali bo Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije (KTK PZS) v soboto, 11. septembra, ponovno organizirala poseben turnokolesarski dogodek z naslovom Sprejmi Migimigi izziv! Prekolesarimo Slovensko turnokolesarsko pot v enem dnevu! Podali se bodo na 41 teras 1850-kilometrske krožne poti pod vodstvom turnokolesarskih vodnikov PZS.

Vsak bo prevozil samo eno etapo, skupaj pa boste tako združili moči in celotna STKP bo prevožena. Rok prijav je do 9. septembra do 10. ure oziroma do zapolnjenih mest. Prijavite se lahko TUKAJ.

»Ko smo pred tremi leti prvič pripravili dogodek, smo imeli pred sabo jasne cilje. Najprej da splošno javnost obvestimo o novi krožni kolesarski poti po Sloveniji, da turno kolesarstvo predstavimo kot planinsko aktivnost, predvsem pa da ozaveščamo o pravilnem izvajanju turnega kolesarstva, ki zadnja leta pridobiva vedno večje število privržencev. Z enodnevnim dogodkom želimo nagovoriti čim širšo paleto turnih kolesarjev in promovirati obiskovanje gora s kolesom, na naravi prijazen način,« je dejal načelnik Komisije za turno kolesarstvo PZS Atila Armentano.

»Manj ali bolj izkušeni kolesarji, ne zamudite čudovite kolesarske izkušnje na dogodku STKP1DAN, kjer se boste prepustili izkušenim kolesarskim vodnikom in organiziranemu povratku na samo izhodišče. Izberite še nepoznano etapo in tako spoznajte nov prelep košček Slovenije,« vabi na posebno kolesarsko doživetje Boštjan Jenko iz zavarovalnice Generali.

Več o Slovenski turnokolesarski poti in predstavitev posameznih etap si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine