13.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Športni direktor mariborskih nogometašev Zlatko Zahović se je opravičil navijačem, Mariborčani pa sinoči klonili proti Celju

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović se je slab teden dni po prvenstveni tekmi proti Taboru Sežani, ko so vijoličasti prišli do prve zmage v državnem prvenstvu (4:2), na klubski spletni strani opravičil navijačem za svoje izjave po tekmi. Takrat se je za Večer obregnil ob obnašanje navijačev.

 

“Dovolili smo, da se je ustvarilo stanje, ko lahko vsaka čistilka žali klub in trenerja. Tega ne bom več dovolil. Malomeščanstvo ne bo nikoli prišlo v klub. Malečnik in Miklavž ne bosta pljuvala po NK Maribor. Malečnik in Miklavž nista NK Maribor! Zahvala za podporo pa gre violam,” je po prvenstveni tekmi, po kateri je trener Darko Milanič ponudil odstop, a ga Zahović ni sprejel, za Večer dejal Zahović.

“Malomeščanstva ne bo v NK Maribor! Žvižgajo tisti, ki so do mladincev igrali v klubu, nato pa niso dobili priložnosti, ker niso bili dovolj kakovostni. Malečnik in Miklavž ne bosta NK Maribor, meščani Maribora bodo NK Maribor. Žvižga se najuspešnejšemu trenerju v zgodovini. Je to normalno? To je problem pokvarjenosti,” je še dejal športni direktor vijoličastih, ki se je po slabem tednu dni opravičil za svoje izjave.

“Spoštovani navijači! Namerno sem odlašal z opravičilom, da se izlijejo vse kritike, ki jih sprejmem kot povsem upravičene. Bilo je zelo napačno povedano, še slabše interpretirano. Moj namen ni bil nikogar užaliti, nisem govoril o posameznikih, ampak o prispodobah, ki pa so bile prenesene preveč neposredno in povsem zgrešeno. Iskreno se opravičujem vsem, ki so jih moje neprimerne besede prizadele,” je dejal Zahović za spletno stran kluba in dodal: “Vsi dobro veste, da sem eden od vas oziroma od nas.”

Zahovićeve izjave so dvignile veliko prahu, med drugim sta jih kot neprimerne in žaljive označila tudi predsednik krajevne skupnosti Malečnik Jožef Škof in župan občine Miklavž Egon Repnik, oglasil se je tudi predsednik NK Miklavž Miran Đuran.

Je pa sinoči ekipa NK Maribor dosegla nov poraz in sicer na gostovanju v Celju in sicer z 2:1.

* Arena Z’dežele, gledalcev 3000, sodniki: Žnidaršič, Kovačič in Vojska.
* Strelci: 1:0 Vizinger (30.), 1:1 Požeg Vancaš (67.), 2:1 Peričić (84./avtogol).
* Celje: Rozman, D. Štraus, Stojinović, Zaletel, Vidmajer, Benedičič (od 70. Štravs), Novak, Kerin, R. Štraus, Lotrič, Vizinger (od 77. Ćalušić).
* Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Cretu, Vrhovec (od 81. Kronaveter), Požeg Vancaš, Kotnik, Kramarič (od 70. Hotić), Zahović (od 78. Tavares).
* Rumeni kartoni: Benedičič; Kramarič, Vrhovec, Peričić.
* Rdeči karton: /.

Celjani so kljub temu, da so pred dnevi ostali brez kapetana Janeza Piška, ki se je preselil k Domžalam, prišli do prve zmage proti Mariboru po letu 2017. Po dveh remijih in petih porazih sta za celjsko slavje poskrbela Dario Vizinger in nerazpoloženi Špiro Peričić z avtogolom. Celjani so se prebili na tretje mesto, Mariborčani pa ostajajo pri vsega eni zmagi v tem prvenstvu.

Čeprav so Mariborčani, ki so med drugimi pogrešali Aleksa Pihlerja in Aleksandra Rajčevića, na klopi pa so začeli Rok Kronaveter, Dino Hotić in Marcos Tavares, v prvem času večinoma (jalovo) prevladovali, pa so po prvih 45 minutah vodili Celjani.

Za vodstvo je s tretjim zadetkom v sezoni poskrbel Dario Vizinger v 30. minuti, potem ko je unovčil podajo Ivana Božića (ta je že v 22. minuti menjal poškodovanega Roka Štrausa), ki je pred tem ne desni stran odvzel žogo nepazljivemu Špiru Peričiću.

Sicer pa sta v 26. in 28. minuti prav Božić in Peričić poskusila po kotu, a je prvemu strel obranil Kenan Pirić, drugi pa je meril previsoko.

Zatem pa je dvakrat nase opozoril Luka Zahović. V 33. minuti je meril mimo, v 34. pa je prodrl v kazenski prostor, kjer ga je spotaknil Deni Štraus, tako da je priigral najstrožjo kazen. To je tudi sam izvedel, a se mu je tako imenovana panenka ponesrečila in je žogo poslal čez gol. Ob koncu polčasa je streljal še Martin Milec, Matjaž Rozman pa je bil pripravljen.

V drugem polčasu sta v 50. in 51. minuti nasprotna vratarja le malce preizkusila Mitja Lotrič in Rudi Požeg Vancaš, malce pozneje sta bila neuspešna Vizinger in Andrej Kotnik, v 67. minuti pa je sledilo izenačenje.

Alexandru Cretu je lepo podal pred gol z desne strani, kjer je z glavo iz bližine zadel nekdanji član Celja Požeg Vancaš. V 80. minuti pa je Božić zapravil lepo priložnost za novo celjsko vodstvo, ko je iz igre že vrgel Peričića, nato pa žogo poslal čez gol.

V 84. minuti pa so izbranci Dušana Kosića le povedli. Po prostem strelu Mitje Lotriča je pred golom nespretno reagiral danes nerazpoloženi Peričić in žogo poslal v lastno mrežo. V 90. minuti je nevarno z glavo meril Marcos Tavares, toda izvrstno je posredoval Rozman.

Celjani bodo v 7. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Kranju, Mariborčani pa bodo gostili Bravo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine