15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Španski mediji ostro nad Barcelono

Po presenetljivo gladki zmagi nogometaše Rome na torkovi povratni tekmi lige prvakov proti Barceloni s 3:0, prva tekma se je končala s 4:1 za Špance, in napredovanju v polfinale, je razočaranje v katalonski prestolnici izjemno. Ostro so izpad Barcelono obsodili tudi španski mediji.

 

Športni dnevnik AS je zapisal: “Čreda bivolov je divjala od prve od 94. minute. Za to ni izgovorov.”

Marca je objavila naslov: “Popoln polom v Evropi”, zraven pa dodala fotografijo Lionela Messija in nekdanjega trenerja Barcelone Pepa Guardiole, zdajšnjega stratega Manchester Cityja, ki je prav tako ostal brez polfinala lige prvakov.

El Mundo Deportivo je spomnil, da se Barcelona tretje leto po vrsti ni uvrstila med zadnje štiri klube najelitnejšega klubskega tekmovanja. “To je več kot samo poraz,” je zapisal omenjeni dnevnik.

Barcelono zdaj čaka “zdravljenje ran” v domačem prvenstvu, kjer je na dobri poti k novemu naslovu državnega prvaka. Če zmagajo naslednje tri tekme, potem si ga lahko zagotovijo že proti največjemu tekmecu Real Madridu, proti katerem bi po prej omenjenem scenariju potrebovali le točko. Še prej bodo napadali zmago v španskem kraljevem pokalu, finalni tekmec bo Sevilla.

Razumljivo je bilo precej več dobre volje v Italiji, kjer so privrženci Rome rajali do zgodnjih jutranjih ur. “Brezčasna noč v Rimu: zabave, ognjemeti in skoki v vodnjak,” piše Gazetta dello Sport, ki je s skokom imela v mislih ameriškega poslovneža Jamesa Pallotto, lastnika Rome, ki je zmago proslavil s skokom v vodnjak na Piazzi del Popolo.

Roma si je sicer polfinale lige prvakov zagotovila prvič po letu 1984.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine