10 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

SP v košarki ima datume, kvalifikacije se začnejo novembra 2021

Svetovno košarkarsko prvenstvo 2023, ki ga bodo prvič v zgodovini organizirale tri države, in sicer Indonezija, Filipini, Japonska, bo potekalo od 25. avgusta do 10. septembra, kvalifikacije pa se bodo začele novembra 2021.

Sistem tekmovanja in kvalifikacij bo enak kot za prejšnje svetovno prvenstvo 2019 na Kitajskem. Na prvenstvu bo nastopilo 32 ekip, v kvalifikacijah pa okoli 80.

Kvalifikacije bodo potekale v šestih oknih oziroma terminih, skupno petnajst mesecev. Prvi krog je na sporedu od 22. do 30. novembra 2021.

Predtekmovanja na SP bodo potekala v Indoneziji ter na Japonskem in Filipinih, zaključni boji pa v Manili.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine