13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Sosedski derbi brez zmagovalca, s točko so lahko zadovoljni oboji

Piše: Samo Vidovič

V Domžalah sta v prvi tekmi 27.kroga sosedski derbi odigrala Domžale in Kalcer iz Radomelj. Ker tudi gostje svoje domače tekme igrajo na domžalskem štadionu, Domžale dejansko niso imele prednosti domačega igrišča. 

Bolje so začeli Radomljani, ki so imeli na začetku tekme iniciativo na igrišču. V 4.minuti bi lahko povedli. Po prostem strelu z leve strani je imel domači vratar Mulalić precej dela, da je v dveh poskusih ukrotil žogo, ki je pred njim odskočila.

Domači so prvič streljali na gol v 9.minuti, ko je z glavo zgrešil Vuk.

V 19.minuti je čez gol domačih streljal Guzina, v 32.minuti pa je po kombinaciji s Šarićem zgrešil še Mrkonjić.

Polčas je s strelom z glavo zaključil Čalušić, tudi on ni bil natančen. Domači v tem delu igre praktično niso bili nevarni za gol gostov.

Drugi polčas je bil bolj izenačen.

Prvi so do priložnosti prišli gostje, v 63.minuti je grdo zgrešil Mrkonjić, s štirih metrov ni uspel zadeti gola. Dve minuti kasneje pa je bil sam na strelu s šestnajstih metrov pri domačih Martinović, a je tudi on streljal mimo leve vratnice.

V 87.minuti je strel Jakupovića z glavo vratar gostov Velić obranil.

V zadnji minuti predložek Šarića v gol ni uspel pretvoriti Mrkonjić, bil je za las prekratek. Tekma se je končala brez zadetkov.

Domžalčani tokrat niso prikazali igre, kot smo jo letos od njih navajeni na domačem igrišču. Izostal je njihov pritisk na zadnjo linijo gostov, niso uspeli kontrolirati sredine igrišča. Manjkal je njihov ideolog igre Ibričić, njegovega izostanka niso uspeli nadomestiti. V napadu so prikazali premalo, tako da morajo biti s točko zadovoljni.

Radomljani so bili predvsem v prvem polčasu boljši, imeli so lepše priložnosti. Tudi pri njih je izostala realizacija, imeli so lepše priložnosti kot domači. Nadaljujejo niz neporaženosti v gosteh, za njih je vsaka točka v boju za obstanek pomembna.

Ostale tekme 27.kroga bodo na sporedu jutri in v ponedeljek.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine