4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Šokantno! Močan tok Soče na Bovškem skoraj usoden za britansko kajakašico

Na reki Soči na Bovškem se je danes zgodaj popoldne zgodila nesreča, v kateri je bila udeležena 26-letna kajakašica iz Velike Britanije, ki se je blizu naselja Srpenica podala na plovbo. Kajakašico je močan rečni tok potegnil pod vodo, iz kajaka je uspela izplavati, nato pa jo je narasla reka odnesla naprej. Pozneje se je uspela rešiti na brežino.

 

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, so bili o nesreči kajakašice blizu naselja Srpenica obveščeni ob 13.15.

Po prvih zbranih podatkih je šest državljanov Velike Britanije v lastni režiji s kajaki vstopilo na vstopnem/izstopnem mestu za kajakaše in raftarje, imenovanem Srpenica 1, in se nato spustili ter nadaljevali s plovbo po reki Soči proti drugemu vstopnemu mestu za kajakaše Srpenica 2.

V bližini drugega vstopnega mesta (Srpenica 2-Ilovo) je kajakašico, ki je bila tretja v skupini tujih kajakašev, med plovbo močan rečni tok obrnil z glavo navzdol. Britanska državljanka je iz kajaka izplavala, plovilo pa je odneslo po reki Soči naprej, v smeri naselja Trnovo ob Soči.

Drugi kajakaši so skušali rešiti kajakašico, ki se je zagozdila za drevo, a močan vodni tok narasle Soče jo je odnesel naprej proti naselju Trnovo ob Soči. Kasneje se ji je uspelo rešiti iz reke in izplavati do brežine, nato pa se je skupaj z enim od kajakašev vrnila po nasprotnem bregu reke Soče proti vstopnemu mestu Srpenica 2.

Poleg bovških policistov so na kraju nesreče posredovali tudi bovški gasilci, reševalci Gorske reševalne službe Bovec in reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin. Po prvih podatkih je kajakašica utrpela le odrgnine na levi roki. Bovški policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zato bo več podrobnosti znanih pozneje, so še sporočili s PU Nova Gorica.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine