12.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

(FOTOGALERIJA) Smučišče Cerkno je z jutrišnjim dnem odprto

Piše: C. R.

Jutri se odpira Smučarski Center Cerkno, nosilec naziva NAJ SMUČIŠČE v Sloveniji. V soboto, 21. januarja, se bodo obiskovalci priljubljenega družinskega smučišča z najlepšim razgledom lahko zapeljali po večini smučarskih prog v skupni dolžini 18 km.

 »Letošnje vremenske razmere nam res niso bile naklonjene, zato smo se januarske pošiljke snega še toliko bolj razveselili,« razlaga direktor Hotela Cerkno Jože Oplotnik. Trenutno imamo na smučišču 80-100 cm naravnega snega, obeta se nam sončen konec tedna, delujeta obe 6-sedežnici kot tudi 4-sedežnica in 2-sedežnica, na obiskovalce smo dobro pripravljeni, tako da smučarjem zagotavljamo, da bo delovanje pretočno in bodo lahko maksimalno izkoristili smuko!

Za najmlajše bo Pestro in zabavno na urejeni sankaški progi, snežnem vrtiljaku in igralih, čar narave pa bodo lahko v mirnem okolju užili tudi smučarski tekači. Zanje smo lepo uredili tekaško progo.

Naprave obratujejo vsak dan od 9. do 16. ure.

Smučarski center Cerkno je sicer priljubljena izletniška točka tudi za tiste, ki ne smučajo. Na vrhu smučišča – ob Alpski Perli, ki slovi po pestri kulinarični ponudbi – se odpirajo veličastni pogledi na Julijske Alpe in Triglav. Dan lahko izkoristijo za igro na snegu, pohod po stranskih gozdnih poteh ali preprosto – za poležavanje na prisojni strani smučišča.

Ljubitelji plavanja in term pa so dobrodošli v termalnem kopališču Hotela Cerkno. Za pravo zimsko razvajanje in utrditev odpornosti pa so gostje dobrodošli tudi v solni sobi hotela.

Zaradi različnih tipov prog – od najbolj položnih do strmih in zahtevnejših – je Smučarski center Cerkno najbolj priljubljena destinacija med slovenskimi družinami. V primerjavi z drugimi velikimi smučišči, med katere se SC Cerkno uvršča, pa je to smučišče tudi cenovno najugodnejše smučišče v Sloveniji. Kakovostna ponudba in pretočnost prog in razmerje med ceno in kakovostjo so prepričali tudi številne ponudnike smučarskih tečajev, šole ter smučarske klube, ki v Centru ostajajo dalj časa, priročno namestitev pa so našli v apartmajih Alpske Perle ali v Hotelu Cerkno.

 SC Cerkno je gostitelj tudi številnih smučarskih tekem in dogodkov na snegu. Tako v nedeljo, 22. januarja, s ponosom napovedujemo Dan na snegu za slepe in slabovidne, ki ga organizira Lions klub Idrija v sodelovanju z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije in drugimi podporniki. Poleg prostega smučanja v spremstvu se bodo lahko slepi in slabovidni ter njihovi družinski člani preizkusili tudi v sankanju, deskanju ali si privoščili sprehod v naravi. Verjamemo, da bomo z dogodkom uresničili sanje mnogih, ki sicer nimajo take priložnosti, dogajanje pa bo nedvomno atraktivno in zanimivo tudi za ostale goste, saj z njim rušimo tabuje in povezujemo ljudi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine