4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Smučarka Ilka Štuhec končala rehabilitacijo in se že pripravlja na novo sezono

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je nedavno športno javnost razveselila s posnetkom, na katerem je odvrgla opornico in nakazala, da je poškodba kolena že povsem pozdravljena. Zdaj pa je s svetom delila še novico, da je uradno končala tudi postopek rehabilitacije po poškodbi in operaciji.

 

Dvakratna svetovna prvakinja v smuku je s svojimi sledilci na Instagramu delila skupinsko fotografijo, pod katero je zapisala, da je rehabilitacije uradno konec in napovedala, da se zdaj pa začenja zares.

Ob tej priložnosti se je zahvalila fizioterapevtki Darji Kramberger – Piki, ki z Ilko že dolgo sodeluje in je Mariborčanko vrnila nazaj na smuči po vsaki njeni poškodbi.

Po koncu sezone, ki jo je v Areju kronala z novim naslovom svetovne prvakinje v kraljevski disciplini, a jo že na prvi tekmi po prvenstvu sklenila z novo poškodbo kolena, je Štuhčeva zamenjala ključna člena svoje majhne ekipe. Sporazumno se je razšla s trenerjem Grego Koštomajem, ki je nove izzive našel pri slovenski moški smukaški ekipi, ter kineziologinjo Anjo Šešum, ki bo poslej skrbela za pripravo avstrijskih smukačic, torej neposrednih tekmic Štuhčeve.

Maja je že predstavila dva nova člana ekipe, ki bosta poslej skrbela za kondicijsko pripravljenost slovenske smukaške kraljice. To sta Janez Gril in fizioterapevt David Kukovec. Še vedno pa čakamo na ime novega trenerja. Na nedavnem Večeru šampionov, na katerem je Smučarska zveza Slovenije podelila nagrade slovenskim športnicam in športnikov za dosežke minule zime, med prejemniki kipca Bloškega smučanja je bila tudi Mariborčanka, je bila Štuhčeva na to temo še nekoliko skrivnostna. “Ko se bomo dokončno vse dogovorili, bo znano vse, a časovno težko rečem, kdaj bo to.” In hudomušno dodala, da bo “njegovo ime znano pred zimo”.

Svojo slovito članico so po koncu zime počastili tudi v njenem domačem klubu. V prihodnji sezoni bo ena od novosti Smučarska šola Ilke Štuhec, pri kateri so v ASK Branik združili moči z Ilko Štuhec in njeno ekipo.

V tem klubu so izjemno ponosni na dosežke svojih treh najboljših članov, ki nastopajo v svetovnem pokalu. Boštjan Kline, Klemen Kosi in Ilka Štuhec so že od svojih prvih smučarskih dni člani mariborskega kluba.

V sezoni, ki prihaja, se bodo v ASK Branik posvetili tekmovalnemu športu, kjer trenerska ekipa ostaja enaka kot v preteklem letu, organizaciji Zlate lisice in Male lisičke ter prav smučarskemu opismenjevanju najmlajših na Pohorju.

“Pohorje je moj hrib. Domači hrib, na katerem sem odrasla, naredila prve smučarske zavoje in vzljubila šport, ki ga imam še danes najraje. Zato je bila odločitev za ustanovitev smučarske šole v okviru delovanja ASK Branik enostavna. Gre za klub z zelo dolgo tradicijo v Mariboru, iz katerega izhajajo številni vrhunski športniki v svetovnem merilu. Verjamem v delo smučarskih učiteljev in trenerjev našega kluba ter v svetlo prihodnost tako smučanja kot smučarjev na Pohorju,” poudarja Ilka Štuhec, ki želi, da mladi smučarji vzljubijo smučanje, njihovi starši pa tako športni kot osebnostni razvoj svojih otrok zaupajo strokovnim in usposobljenim delavcem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine