15.2 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Smrti v Veliki Britaniji zaradi odigrane tekme Lige prvakov

Na tekmi med Liverpoolom in Atletico Madridom je NHS (Nacionalni inštitut za zdravje) dokazal povezavo, da je zaradi tekme, ki je bila odigrana kljub opozorilom WHO in predvsem prihoda 3000 (skupno je bilo 52 000) navijačev iz Madrida 11. marca povzročilo 41 smrti slab mesec kasneje  in veliko več okužb v Veliki Britaniji, kot bi jih bilo drugače.

Kot poroča Daily Mail je bila tekma med Liverpoolom in Atleticom zadnja pomembnejša in dobro obiskana tekma, ki je bila odigrana pred uvedbo omejitev zaradi pandemije. V tistem času je bilo po ocenah stroke v Španiji s koronavirusom okuženih že okoli 640 tisoč ljudi. Okuženi navijači iz Madrida so »prispevali« k širitvi virusa v Veliki Britaniji in posledično smrtnim žrtvam. Madridski župan Jose Luis Martinez-Almedia pravi, da je bila izvedba tekme huda napaka in da je bilo skregano z zdravo pametjo, da je tri tisoč navijačev iz Madrida potovalo v Veliko Britanijo.

Vodstvo evropske nogometne zveze, ki ni pravočasno ustavilo tekmovanj, pa zdaj seveda beži pred odgovornostjo, še posebno predsednik zveze Aleksander Čeferin, ki obtožbe na račun zveze in njenega vodstva zavrača in jih pavšalno označuje kot »populizem«, čeprav očitno stroka meni drugače. Oglasil se je tudi selektor slovenske mladinske reprezentance Primož Gliha, ki je izjavo predsednika slovenske vlade Janeza Janše, češ, da so mednarodne nogometne tekme prispevale k širitvi pandemije (kar kot rečno trdi tudi medicinska stroka), označil kot »populizem« in pristavil, da se tej izjavi »smejijo vsi v Evropi«. No, mrtvi, ki so se okužili s koronavirusom zaradi omenjenih tekem, se v nasprotju z Gliho zagotovo ne smejijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine