9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Sloviti Maradona odšel v beloruski Brest

Eden najbolj vznemirljivih nogometašev na svetu vseh časov, Argentinec Diego Maradona, je novi direktor in menedžer beloruskega Dinama iz Bresta. Sloviti Južnoameričan je s tem klubom podpisal triletno pogodbo, v tem obdobju pa bo zadolžen za razvoj kluba na vseh ravneh, ob tem pa zasedba iz Bresta želi prekiniti vladavino ekipe Bate Borisov.

 

Pred 57-letnim Maradono, ki je pred kratkim dobil odpoved pri drugoligaški ekipi Al-Fujairah iz Združenih arabskih emiratov, in je v preteklosti vodil tudi ekipo Al-Wasl iz te zalivske države, med letoma 2008 in 2010 pa je bil tudi selektor argentinske reprezentance, je zahtevna naloga. Dinamo iz Bresta je trenutno na osmem mestu v elitnem beloruskem ligaškem tekmovanju.

Maradona je za mnoge najboljši nogometaš vseh časov. Svoje najboljše predstave je na klubski ravni pokazal pri španski Barceloni in italijanskem Napoliju, na reprezentančni ravni pa je v Mehiki 1986 osvojil naslov svetovnega prvaka. Tedaj je bil izbran tudi za najboljšega igralca zaključnega turnirja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine