7.8 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Slovenski rokometaši na krajših pripravah v Zrečah

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo danes zbrala v Zrečah in opravila krajše priprave pred pripravljalnima tekmama s Francijo. Obe tekmi z dvakratnimi olimpijskimi, šestkratnimi svetovnimi in trikratnimi evropskimi prvaki bosta v Rouenu, prva se bo v soboto, 5. januarja, pričela ob 17. uri, druga pa dva dni kasneje ob 19. uri.

Slovenski rokometaši na bližnjem svetovnem prvenstvu na Danskem in v Nemčiji med 10. in 27. januarjem 2019 ne bodo branili bronastega odličja, ki so ga osvojili pred dvema letoma v Franciji, potem ko so po prvovrstnem preobratu na kolena položili Hrvate. Nastop na letošnjem zaključnem turnirju sta jim odnesla lanska junijska kvalifikacijska dvoboja z Madžari, ki so jih izbranci selektorja Veselina Vujovića izgubili s skupnim izidom 50:51.

Vujović na prvo reprezentančno akcijo v tem letu ni poklical svojih varovancev iz Nemčije (Miha Zarabec, Urban Lesjak in Nejc Cehte), na njegovem seznamu pa sta dva novinca – Aleksander Špende (Metalurg Skopje) in Januš Lapajne (Tatran Prešov).

Slovenski rokometaši se bodo po mikavnih dvobojih v Franciji ponovno zbrali v začetku aprila in se v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem 2020 dvakrat pomerili z Nizozemci, v prvi polovici junija pa jih čakata še obračuna z Estonci in Latvijci. Vujovićevi izbranci so na dosedanjih dveh kvalifikacijskih tekmah skupine 4 dvakrat zmagali, najprej so v Mariboru premagali Latvijce s 27:21, nato pa v Tallinnu še Estonce z 31:20.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine