7.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Slovenski reprezentant Luka Dončić je v NBA k novi zmagi Dallas Mavericksov prispeval trojnega dvojčka

Košarkarji Dallas Mavericks so na začetku nove sezone severnoameriške košarkarske lige NBA zabeležili drugo zmago. Tokrat so bili s 123:116 boljši od New Orleans Pelicans. Slovenski košarkar Luka Dončić je na parketu prebil 38 minut in k zmagi Dallasa prispeval 25 točk, deset podaj in deset skokov, osem točk je dosegel v zadnjih petih minutah.

Kristaps Porzingis je dosegel 24 točk, 17 v prvem polčasu, in pet blokad, Delon Wright, ki je tekmo začel na klopi, pa je prispeval 20 točk, sedem skokov in pet ukradenih žog. Na drugi strani je za New Orleans Brandon Ingram dosegel 25 točk.

Za 20-letnega Dončića je to že deveti trojni dvojček v lige NBA, za primerjavo, legendarni Magic Johnson jih je imel pri tej starosti sedem. A Dončić se s tem ne obremenjuje: “Zavedali smo se, da imajo odlično ekipo. Izboljšali smo obrambo in prišli do preobrata. Sploh nisem vedel, da sem dosegel trojnega dvojčka, nisem bil pozoren na statistiko, ker me zanima le zmaga naše ekipe.”

Dallas je tekmo slabo začel in v prvi četrtini dovolil, da so jim gostje nasuli kar 41 točk, sami so jih dosegli 27. V drugi četrtini je sledil preobrat, košarkarji Dallasa so se razigrali in z delnim izidom 19:2 tri minute in pol pred polčasom prevzeli vodstvo z 59:55.

V nadaljevanju so najprej svoje minute imeli košarkarji Dallasa, ob koncu tretje četrtine New Orleansa in v zadnji del igre so košarkarji vstopili skoraj poravnani (95:93 za Dallas). Osem minut pred koncem je bil izid izenačen na 103:103, potem pa je na ob koncu tekme, ko je Porzingis zaradi petih osebnih napak odšel na klop, odgovornost prevzel Dončić. Najprej je po prodoru vodstvo Dallasa povišal na 117:113, malo pozneje pa je še zadel odločilno trojko od table.

“Tak je in meče take mete. Obožuje take trenutke. Jaz obožujem take trenutke,” je ključne trenutke tekme komentiral Porzingis.

Prvič po sezoni 2015/16 se je zgodilo, da je Dallas dobil prvo gostujočo tekmo in tisto sezono je ekipa iz Teksasa tudi zadnjič igrala v končnici. Prvič po sezoni 2004/05 pa se je zgodilo, da je Dallas dobil prvi dve tekmi v novi sezoni.

“Vsi smo veseli te zmage, a to je šele začetek. Še naprej se moramo boriti in upamo, da bo dovolj, da bomo prišli v končnico,” je Dončić znova poudaril glavni cilj letošnje sezone.

Košarkarji Denver Nuggets so po podaljšku s 108:107 premagali Phoenix Suns, Slovenca Vlatka Čančarja pa tudi na drugi tekmi letošnje sezone ni bilo v postavi Denverja.

Prvo domačo tekmo za Los Angeles Lakers je odigral Anthony Davis in k zmagi prispeval 21 točk in sedem skokov. Lakersi so tekmo proti Utah Jazz dobili s 95:86, LeBron James je v statistiko za zmagovalce vpisal 32 točk, deset podaj in sedem skokov.

Prvaki lige Toronto Raptors so po uvodni zmagi tokrat izgubili na gostovanju pri Boston Celtics s 106:112. Jaylen Brown in Jayson Tatum sta oba za Boston prispevala 25 točk, devet skokov in štiri podaje, pri Torontu je izstopal Pascal Siakam, ki je dosegel 33 točk in osem skokov.

Dallas prihodnja tekma čaka v noči na ponedeljek po slovenskem času, ko bo gostil Portland Trail Blazers, Denver pa v torek, ko bo gostoval pri Sacramento Kings.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine