6.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Slovenski parasmučar danes ni nastopil

Slovenski parasmučar Jernej Slivnik na domačih tekmah svetovnega pokala za smučarje invalide v Kranjski gori danes ni nastopil. Zaradi posledic padca v ponedeljek je današnji veleslalom izpustil, vprašljiv pa je tudi nastop na sredini tekmi.

V Kranjski Gori je bila danes na sporedu druga tekma od skupno štirih v alpskem smučanju za športnike invalide. V kategoriji sedečih smučarjev, kjer sicer nastopa tudi Slivnik, edini slovenski udeleženec teh tekem, je slavil Norvežan Jesper Pedersen, drugi je bil Kanadčan Kurt Oatway, tretji pa Italijan Rene De Silvestro.

Slivnika danes na tekmi ni bilo, ker je po padcu na ponedeljkovi tekmi in udarcu v glavo preventivno izpustil nastop. V slovenski ekipi so načrtovali, da se bo Slivnik vrnil na tekmovanja v sredo, a je za nameček še zbolel, tako da tudi nastop na tretji tekmi na domači strmini ni zanesljiv. Odločitev o tem, ali bo smučal ali ne, pa bodo sprejeli zjutraj pred veleslalomom.

Slivnik je v ponedeljek na prvi od štirih domačih tekem svetovnega pokala v Kranjski Gori osvojil deveto mesto v veleslalomu. V Kranjski Gori so ta teden sicer na sporedu skupno štiri tekme, v sredo še tretji veleslalom, v četrtek pa še slalom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine