13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Slovenski odbojkarji evropsko ligo začenjajo na Nizozemskem

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se po treh letih vrača v evropsko ligo, ki jo je leta 2015 tudi osvojila. Tokrat v njej ne bo igrala najmočnejša reprezentanca, ampak pomlajena zasedba, ki pa tudi računa na uspeh. Igrala bo v skupini B, v kateri so še Nizozemska, Turčija in Ukrajina, prvi dvoboj jo čaka že danes v gosteh proti Nizozemski.

Tekma bo ob 15. uri v manjšem mestu Doetinchem.

V slovenski reprezentanci, ki jo bo namesto selektorja Slobodana Kovača vodil njegov pomočnik Samo Miklavc, ne bo igralcev, ki so jo pripeljali v vrh evropske odbojke, vseeno pa bo v njej tudi nekaj odbojkarjev, ki so se v njej že uveljavili. V prvi vrsti to velja za kapetana Jana Klobučarja, blokerjev Jana Kozamernika in Saša Štalekarja, libera Urbana Tomana, sprejemalcev Mateja Köka in Žige Šterna in korektorja Tončka Šterna. Tudi Matija Jereb in Klemen Hribar že tudi imata izkušnje z reprezentanco, Matic Videčnik in Dane Mijatović sta prav tako že bila na reprezentančnih pripravah, popolna novinca sta le Uroš Planinšič in Jernej Detela.

Miklavc je v zadnjem trenutku ostal brez poškodovanih Matica Vrtovca, Jureta Okrogliča in Primoža Vidmarja, a ostaja optimist. “Naš cilj je uvrstitev na zaključni turnir,” meni nekdanji reprezentant.

Tudi Nizozemska, nekdanji evropski velikan, ki je zadnji medsebojni tekmi s Slovenijo na evropskem prvenstvu 2015 in v lanski svetovni ligi izgubila z 0:3, ne bo igrala z vsemi najboljšimi, a je v njeni ekipi vendarle več izkušenih igralcev. Na seznamu selektorja Gida Vermeulena je večina igralcev, ki je lani v polfinalu zaključnega turnirja 2. svetovne lige v Avstraliji igrala proti Sloveniji. Največ težav je takrat Kovačevim izbrancem povzročal korektor Wouter Ter Maat.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine